Gyarapodik a város

2022.06.29. 09:57

Elkészültek az új körmendi tornacsarnok jóváhagyási tervei - Látványtervek

A projekt kivitelezésével egy több évtizedes álom válik valósul meg.

vaol.hu

Forrás: Körmend önkormányzata - Nyéki Gábor

Mint már korábban ismerté vált Körmend önkormányzata a tavalyi évben kezdeményezte egy új multifunkcionális sportcsarnok megépítését, mely otthont adhat a háromszoros magyar bajnok Egis Körmend kosárlabda csapatának - olvasható Bebes István, Körmend polgármesterének közösségi oldalán.

A bejegyzés így folytatódik: a projekt előkészítésének keretében már korábban sor került a fejlesztési helyszínek önkormányzat általi megvásárlására, most pedig a jóváhagyási tervek is elkészültek. A körmendi Shell benzinkút mögötti ingatlanok idén tavasszal kerültek a város tulajdonába.

A beruházás előkészítője és építtetője a kormány határozata alapján Körmend önkormányzata. A Beruházás megvalósítója pedig a BMSK Beruházási, Műszaki Fejlesztési, Sportüzemeltetési és Közbeszerzési Zrt. lesz.
 

Forrás: Nyéki Gábor

Az elkészült tervek szerint a sportcsarnok mellett, egy vele közvetlen összeköttetésben lévő edzőközpontot is épülni fog különböző edzőpályákkal és öltözőkkel. Mivel multifunkcionális sportcsarnok kerül megépítésre, ezért a pálya olyan méretekkel kerül kialakításra, hogy többféle labdajáték is játszható legyen rajta.

A tervezett ülő férőhelyek alapján minimálisan 3.000 fő befogadására lesz alkalmas a sportcsarnok, melyhez külön fogadóépület kerül kialakításra vendéglátó egységgel, jegypénztárral, és a kültéri streetball pályák öltözőjével.

A beruházás kivitelezésére Körmend Város Önkormányzata és a BMSK Zrt. a közeljövőben együttműködési megállapodást fognak aláírni, és elkészítik a tervezést és kivitelezést tartalmazó közbeszerzést. Ezt követően készülnek majd el az engedélyes és kiviteli tervek, valamint történik majd meg a kivitelezés. A multifunkcionális sportcsarnok pontos forrásigénye a közbeszerzés lezárultát követően válik majd ismertté.
 

Forrás: Nyéki Gábor

A projekt kivitelezésével egy több évtizedes álom válik valóra Körmenden. A megépülő multifunkcionális sportcsarnok ugyanis nem csak az Egis Körmend kosárlabda csapatának fog otthont nyújtani, de a városban aktívan működő civil szervezeteknek is teret biztosíthat. Mindezek mellett pedig különböző kulturális és zenés rendezvények színteréül is szolgálni fog. A projekt előrehaladásáról folyamatosan tájékoztatni fogjuk a körmendi lakosságot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!