Világklasszisok karcsapásra

2022.06.23. 17:30

Bükfürdőn lakik és edz nyolc ország vízilabda válogatottja - fotók

Tíz napon át nyolc ország vízilabdaválogatott csapata és kísérői Bükfürdőn laknak. A játékosok a soproni meccsekre délelőttönként a gyógyfürdőben készülnek fel.

Horváth László

Forrás: Unger Tamás

Bár, Budapest a fő helyszíne a vizes világbajnokságnak, de vidéki városokban is tartanak mérkőzéseket. A vízilabda világbajnokság C csoport női és férfi mérkőzéseinek Sopron ad otthon. Ez utóbbi kapcsán pedig nagy feladat hárul Bükfürdőre.

- Tavasszal, amikor kiderült, hogy Japán visszalépése miatt Magyarország lesz a házigazdája a FINA vizes sportok világbajnokságának keresett meg bennünket a hazai szövetség vezetősége – elvenítette fel a kezdeteket Koós Melinda, a Büki Gyógyfürdő Zrt. vezérigazgatója. – Azonnal igent mondtunk arra a kérésükre, hogy nálunk edzhessenek a vízilabda C csoport női és férfi csapatai. Mozgalmas ez a júniusi tíz nap, hiszen délelőttönként a kinti medencében zajlanak a felkészülések. A fürdői vendégei pedig szinte testközelből figyelhetik meg a világklasszisokat, hiszen csupán egy kordon választja el a közönséget a játékosoktól.

 

A helyi szervezők a játékosok egyéni kéréseit is igyekeznek teljesíteni. Az elmúlt hetekben a fürdőben lázas munka folyt, hiszen ki kellett építeni a nyugodt munkához szükséges infrastruktúrát, a kapukat.

A játékosok Bükfürdőn, az egyik rangos hotelben laknak. A meccsekre innen utaznak Sopronba, majd utána ide is érkeznek vissza.

- A Danubius  Hotels szállodalánc évtizedek óta megbízható partnere a hazai sportszövetségeknek. Az együttműködés a járvány éveiben is sikeres volt és örömünkre szolgált, hogy a FINA sportolók nyugat-magyarországi szálláshelyül is minket választottak.– mondta Németh Viktória, a Danubius Hotel Bük szállodaigazgatója. – Nagy megtiszteltetés számunkra, hogy otthont adhatunk a sportolóknak. Nyolc nemzet játékosaihoz, más-más napirendjéhez igazodunk, amely rendkívül nagy odafigyelést és összehangolt csapatmunkát igényel. A tőlünk megszokott odafigyeléssel látjuk vendégül őket, kérésükre egy vegán étlapot is összeállítottunk számukra.
Megtudtuk, a hotel 197 szobájának egy nagyobb hányadát foglaltak le a sportolók és kisérőik  számára. Ez összesen 1300 szobaéjszakát jelent.

- 1996 óta vagyunk a nemzet sportvárosa az elmúlt években számos sportmérkőzésnek, illetve edzőtábornak adhattunk otthont – tette hozzá dr. Németh Sándor, Bük polgármestere. – A hazai rendezésű vb egyik helyszíne szűkebb pátriánk Sopron. Külön öröm számukra, hogy a C csapat tagjai a városunkban laknak és edzenek. Ennek pedig jelentős marketing és reklámértéke lehet. 

A női válogatottak: Új-Zéland, Brazília, Kazahsztán, Ausztrália

A férfi válogatottak: Dél-Afrika, Olaszország, Kanada, Spanyolország

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!