Anyaszállás

2022.06.01. 07:00

Bútorokat adományozott a Zseboroszlán Alapítvány a szombathelyi kórháznak

Másfél millió forint értékben bútorokat, berendezési tárgyakat adományozott a Markusovszky Egyetemi Oktatókórház Csecsemő- és Gyermekgyógyászati Osztályának a Zseboroszlán Vas Megyei Koraszülöttekért Közhasznú Alapítvány.

Tóth Kata

Szita Szilvia és dr. Grasselly Magdolna az új bútorokat mutatták az egyik szobában

Forrás: Cseh Gábor

Tizenkét kényelmes, hófehér ágy, föléjük polcok, zuhanyzó- és mosdófelszerelések kerültek a kórház komplex tömbjének 3. emeletén nemrég hatszobásra bővített anyaszállására. – A bababarát, családbarát kórháznak része a korszerű, kétágyas szobákkal működő anyaszállás is, mondta dr. Grasselly Magdolna, a kórház Perinatális Intenzív Centrumának profilvezető főorvosa, aki a Zseboroszlán Alapítvány kuratóriumi elnökeként beszélt a tegnapi átadón. 

Mint kiderült, az alapítvány anyák napjára tervezte az ünnepséget, ám két nappal a gyermeknap után is aktuális a szándékuk: ha már a kórházban kell maradniuk az édesanyáknak és csecsemőiknek szülés után, akkor a napokat, heteket, hónapokat nyugodt, komfortos körülmények között töltsék. Dr. Stánitz Éva orvos igazgató az alapítvány tagjainak elkötelezettségét méltatta. A közreműködésükkel értékes műszerekhez jutott a kórház, beruházások, fejlesztések történtek az elmúlt években. A kényelmi szempontokat szolgáló, ápolási, orvosi munkát segítő és a szülőket és kísérőiket segítő eszközök, felszerelések kiemelkedően hasznosak – a kórház maga nehezebben tud ezekben előrelépni, mondta, és megköszönte az adományozást. 

Dr. Csákváry Violetta osztályvezető hozzátette: nagyvonalúan és eleganciával adományoz a Zseboroszlán, irigylésre méltó a tűz, ami bennük van. Az anyaszállás mostani színvonaláról pedig úgy nyilatkozott: eléri a hotelszolgálat szintjét. Szita Szilvia hozta létre az alapítványt, amely legnagyobbrészt adó egy százalék felajánlások, cégek és magánszemélyek támogatása révén tud adományozni. Minden évben kitűznek valamilyen célt: tavaly nagy értékű ultrahang-berendezést vásároltak az osztálynak, az idén az anyaszállásnak vásároltak bútorokat. És álmodnak tovább: tévék beszerzését tervezik és a közösségi teret szeretnék kényelmes kanapékkal még barátságosabbá varázsolni. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!