Döntöttek

2022.06.27. 20:00

Elsöprő kormánypárti győzelem a megyében - Sárváron volt országosan a legjobb szavazatarány

Sárváron aratta a legnagyobb arányú győzelmet a Fidesz–KDNP az időközi önkormányzati választásokon vasárnap, a kőszegi eredmény pedig a harmadik a sorban. Ágh Péter, Észak-Vas megye országgyűlési képviselője értékelte az eredményeket.

Vas Népe

Ágh Péter, Csiki István, Básthy Béla Kőszegen ünnepelték a sikert

Forrás: VN

Ágh Péter, Csiki István, Básthy Béla Kőszegen ünnepelték a sikert

Forrás: VN

Korábban beszámoltunk róla, négy vasi településen polgármestert, két városban pedig egyéni képviselőt választottak vasárnap. Sárváron az 56 éves Németh Róbert, a Fidesz–KDNP jelöltje 408 darab voksot kapott, ez az ös - szes szavazat 82,93 százaléka. A választás estéjén lapunknak úgy nyilatkozott: – A körzetért való munkát már megkezdtem, így azt csak folytatnom kell. A jövőben is a feladatok megoldásán dolgozom, hiszek abban, hogy a lakókkal és a városvezetéssel együttműködve elérhetjük céljainkat. Kőszegen szintén nagyarányú kormánypárti győzelem született. Csiki István 256 szavazattal toronymagasan nyert a többi képviselővel szemben. A 2. számú választókör új képviselőjét hétfőn értük utol telefonon. – Az elmúlt másfél hónapban mindenkihez bekopogtam, és mindenkivel beszélgettem, aki ajtót nyitott. Sok a tennivaló és a feladat, de örömmel állok elébe – fogalmazott. 

Elmondta, folytatni kell az útfelújításokat és a csapadékvíz-elvezetés kiépítését, de fontosnak tartja a gyalogos közlekedést segítő fejlesztéseket, közösségi és játszóterek kialakítását is. Ágh Péter, Észak-Vas megye országgyűlési képviselője így értékelte a vasárnapi eredményeket: – Rekord mértékű támogatást kapott a Fidesz ismét Észak-Vas megyében. Már az országgyűlési választáson is kiemelkedő bizalommal tiszteltek meg minket a választópolgárok, amely a vasárnapi választáson még nagyobb lett. A hétvégi időközi választáson az egész ország legnagyobb fideszes győzelme volt a sárvári Németh Róbert 82,93 százaléka. A kőszegi Csiki István pedig a 78 százalékkal a harmadik a sorban. A szavazatok rámutatnak: Észak-Vas megye két legnagyobb városában minden eddiginél nagyobb arányú támogatást kapott a kormánypárt. Az ellenzék által támogatott jelöltek pedig elenyésző mértékű voksot kaptak. – Köszönet a választópolgároknak, a jelöltjeinknek és az önkénteseinknek. Megválasztott képviselőink munkával igyekeznek megfelelni a megelőlegezett bizalomnak – fűzte hozzá.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!