Vizsgálat is indult

2022.06.14. 10:01

Feljelentettek és felfüggesztettek egy szombathelyi tanárt

Információink szerint sérülést okozott az egyik diák fején a szombathelyi Gothard Jenő Általános Iskola pedagógusa, másokat bottal fenyegetett. A szombathelyi tankerületi igazgató kiskorú veszélyeztetésének alapos gyanúja miatt tett feljelentést a Szombathelyi Rendőrkapitányságon.

Tömböly Ágnes

Forrás: Cseh Gábor

Kedd reggel ugyanúgy mentek a diákok a Gothard Jenő Általános Iskolába, mint az év más napján. A szombathelyi intézmény tanévének utolsó napjait azonban szomorú incidens árnyékolja be. Ottjártunkkor kérdeztünk szülőket és az iskolába tartó pedagógusokat, azonban senki sem kívánt nyilatkozni az ügyben, a legtöbb szülő nem is értesült még arról, hogy az iskola egyik tanárát hétfői nappal felfüggesztették a munkavégzés alól.

A Vas Népe úgy értesült: a kámoni iskola nyolcadik osztályában történt múlt héten az eset. A szerkesztőségünkbe eljutott, eddig meg nem erősített információk szerint az egyik pedagógus az egyik diák fején okozott sérülést, másokat pedig bottal fenyegetett. Értesüléseink szerint a pedagógus alkoholos befolyásoltság alatt állt.

Az ügyben a Szombathelyi Tankerületi Központhoz és a Szombathelyi Rendőrkapitánysághoz fordultunk.

Kiskorú veszélyeztetésének alapos gyanúja miatt büntetőfeljelentést tett a Szombathelyi Tankerületi Központ igazgatója, mint munkáltató, egyben egy közalkalmazottal szemben belső vizsgálatot is indított – ezt Fodor István tankerületi igazgató megbízásából Takácsné dr. Pálhegyi Beáta igazgató-helyettes közölte szerkesztőségünkkel. A válaszból kiderült az is, hogy a tankerületi igazgató az ügyben érintett pedagógust a munkavégzés alól hétfői nappal felmentette.

Cser Zsófia c. r. főhadnagy, a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság megbízott sajtóreferensétől pedig azt tudtuk meg: az eset körülményeit a Szombathelyi Rendőrkapitányság büntetőeljárás keretében vizsgálja.

Információink szerint az ügyben érintett tanár csaknem harminc éve dolgozik a Gothard-iskolában, emellett pedig az önkormányzat oktatási bizottságának tagja, oda az Éljen Szombathely Egyesület delegálta. A szombathelyi közgyűlés döntése alapján június elején pedagógusnap alkalmából önkormányzati elismerésben is részesült: a Szombathely Oktatásügyéért-díjat vehette át Nemény András polgármestertől. Az elismerés annak adományozható, aki kiemelkedő munkájával segítette a város oktatásügyének fejlődését.

Szerettünk volna információt szerezni az érintett pedagógustól is, hogy megismerhessük az álláspontját, azonban bemutatkozásunk után letette a telefont.  


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!