Ünnepélyes keretek között

2022.06.05. 11:30

Impozáns épület játszóterasszal, tágas udvarral - Felavatták az új, 24 férőhelyes vépi bölcsődét - fotók

Már szeptemberben benépesült gyerekekkel az új, 24 férőhelyes bölcsőde, amelyet szombaton ünnepélyesen is felavattak. A színes, hangulatos, tágas terekkel rendelkező épületet kívül-belül megnézhették a vendégek.

Tóth Kata

Dr. Kondora Bálint, Kovács Péter és Ágh Péter az új bölcsi játszóudvarán

Forrás: Cseh Gábor

Fotó: © Cseh Gábor

A Vadvirág óvoda Gólyahír csoportjának műsora után Kovács Péter polgármester arról beszélt, hogyan teljesedett be régi szándékuk és lett helyben elérhető lett a bölcsődei ellátás a városban. A vépi önkormányzat a Vas Megyei Önkormányzati Hivatallal kötött konzorciumot – 315,7 millió forint TOP-pályázaton nyert támogatásból alakítottak ki bölcsődei férőhelyeket. A két csoportszobás intézmény legfeljebb 2x12 kisgyermeket tud fogadni a meglévő óvoda keleti irányú bővítésével megépült egyszintes szárnyban, 436 négyzetméteren. Játszóterasz és játszóudvar is tartozik az épülethez. A berendezéshez szükséges eszközöket is beszerezték a projektben. A bölcsőde akadálymentes és a korszerű energiahatékonysági szempontokat figyelembe véve készült – sorolta. – A bölcsődében minden hely elkelt. Most egy olyan épületet avatunk, amely az elmúlt hónapok során már bizonyított, belaktuk – mondta, azután megköszönte a tervezésben és a kivitelezésben közreműködők segítségét.

 

Dr. Kondora Bálint, a Vas megyei Közgyűlés alelnöke gratulált az impozáns épülethez, amely, mint mondta, túlmutat azon a funkción, amit megálmodtak neki. Az elmúlt években jellemző fejlesztéspolitika egyik emblematikus helyszínének nevezte, amit érdemes megmutatni a Vas megyébe távolabbról érkezőknek is. Megemlítette még, hogy a bölcsőde történetében az elmúlt évek fejlődéstörténete is benne van: emelkedtek az építőipari árak és változott az eredeti elképzelés is. Végeredményként egy nagyobb, szebb épületkomplexum létesült.

Avatóbeszédében Ágh Péter országgyűlési képviselő úgy fogalmazott: a vépi bölcsőde avatása szimbóluma az elmúlt évek folyamatos városépítő munkájának, ami azért történt, hogy Vép élhető kisvárossá váljon. Útépítések, út- és intézményfejlesztés is részei a fejlesztésnek. Emlékeztetett továbbá, hogy június 4., az avatás dátuma a nemzeti összetartozás napja is. – Minden nemzeti tragédiára, Trianonra is a leghatásosabb válasz az, ha vannak magyar gyerekek a Kárpát-medencében, Vépen, és ilyen intézmények létesülnek a számukra – fogalmazott.

Németh Tamás plébános kért áldást az épületre, amelyet az ünnepség után belül is megtekinthettek a vendégek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!