Csökkentett lesz a szolgáltatás?

2022.06.07. 17:35

Ki szállítja el a hulladékot Vasszécsenyben? - Levelet kaptak a helyiek, hogy miért szünetel a szolgáltatás

A tájékoztatót a helyiek a közösségi oldalon is megosztották, így hamar híre ment a történteknek. De, mi is történt pontosan? – A válaszért az STKH-hoz fordultunk először.

vaol.hu

Forrás: Illusztráció!

„Tájékoztatjuk, hogy az önök településén szerződéses jogviszony, illetve a Katasztrófavédelem általi kijelölés hiányában a mai naptól a hulladékgazdálkodási közszolgáltatást ellátni nem áll módunkban. Amennyiben a későbbiek folyamán társaságunk kerül kijelölésre, úgy a Katasztrófavédelem elvárásainak megfelelően természetesen a közszolgáltatást továbbra is ellátjuk” – Ezt a levelet küldte ki a vasszécsenyi lakosoknak a hulladék elszállítását végző cég, az STKH Sopron és Térsége Nonprofit Kft.

A tájékoztatót a helyiek a közösségi oldalon is megosztották, így hamar híre ment a történteknek. De, mi is történt pontosan? – A válaszért az STKH-hoz fordultunk először.

- A társaságunk Vas, illetve Győr-Moson-Sopron megyében 261 településen végzi a hulladékszállítással kapcsolatos feladatokat – mondta lapunknak Kosztka László, a cég ügyvezető igazgatója. – Az önkormányzatokkal korábban aláírt szerződések tavaly januárban lejártak, így új megállapodást kellett kötni. Ezt egyedül a vasszécsenyi polgármester nem írta alá. A Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt-vel, illetve a Katasztrófavédelemmel egyeztetve új döntött a társaságunk, hogy a jövőben nem folyatjuk a hulladék elszállítását. 

Mint megtudtuk, a jelen helyzetben a polgármesternek kell értesítenie a hatóságokat. Majd a Katasztrófavédelem kijelöli az új szolgáltatót. Ez várhatóan az STKH lesz. A lakosságot a kijelölés ténye mindenképpen hátrányosan érinti: a régi-új cég csak az alapszolgáltatást látja el, azaz hetente egyszer viszik el a kommunális hulladékot. Ebben az időszakban nem lesz üveg, -szelektív-, illetve zöldhulladék elszállítás.

A helyzet akkor rendeződhet, ha az önkormányzat, illetve a polgármester aláírja a szerződést.

Az ügyben megkerestük Zsolnai Zoltánt, Vasszécseny polgármesterét is, aki időközben a falu közösségi oldalán osztott meg egy közleményt az üggyel kapcsolatban:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!