Bántalmazás az iskolában

2022.06.14. 18:18

Megkérdeztük, hogy visszahívják-e a szombathelyi önkormányzat oktatási bizottságából a felfüggesztett pedagógust?

Tömböly Ágnes

Forrás: Cseh Gábor

Mint ahogy arról korábban írtunk, a felfüggesztett pedagógus információink szerint tagja az önkormányzat oktatási bizottságának, illetve a hónap elején pedagógusnap alkalmából elismerésben is részesült. Ezért az ügyben megkerestük Nemény András polgármestert, hogy megtudjuk: az érintettet visszahívják-e az önkormányzat oktatási bizottságából. Arra is rákérdeztünk, hogy a városvezető szerint megfontolt döntést hozott-e a szombathelyi közgyűlés, amikor úgy határozott, hogy a tanárt önkormányzati díjjal jutalmazza.

A polgármester helyett megkeresésünkre Kéner Balázs, a városháza kommunikációs vezetője válaszolt. Emlékeztetett: az érintett az elmúlt 30 év pedagógusi munkásságáért részesült a Szombathely Oktatásügyéért-díjban. "Az oktatásirányítás, környezeti nevelés és diáksport területén végzett munkájával hozzájárult a város oktatásügyi tevékenysége országos szintű elismertségének megalapozásához is" - idézte a díjazott méltatásának szövegét Kéner Balázs. Majd így folytatta: "(...) megjelentekkel kapcsolatban és annak részleteiről önkormányzatunk nem kapott tájékoztatást a Szombathelyi Rendőrkapitányságtól. A folyamatban lévő belső vizsgálat és büntetőeljárás lezárulta után tudunk majd a történtekről és annak esetleges következményeiről tájékoztatást adni."

– Amikor a pedagógusnapi elismerésekről döntöttünk a közgyűlés zárt ülésén, éppen a nevezett személy kapcsán alakult ki feszültség a frakciók között: a Fidesz-KDNP-frakció már akkor is tiltakozott az érintett tanár miatt, hiszen már többször keveredett botrányba – ezt már Illés Károly, a Fidesz-KDNP frakció vezetője mondta el kérdésünkre.
Hozzátette: – Még egy hónap sem telt el, és már bebizonyosodott, hogy a Fidesz-frakciónak ismét igaza volt, és az érintett méltatlan az elismerésre. Éppen ezért követeljük, hogy Nemény András kezdeményezze az önkormányzati díj visszavételét, továbbá azt is, hogy a baloldali frakció hívja vissza az érintettet az oktatási bizottságból.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!