Összehangolt akció

2022.06.08. 10:04

Több helyszínen, 50 illegális menekültet és embercsempészeket is elfogtak a rendőrök Vas megyében – fotó, frissítve

vaol.hu

Forrás: police.hu

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztálya Székesfehérvári Osztályának információi alapján az egyenruhások 2022. június 8-án, a reggeli órákban, az M86-os számú autóúton, Vát térségében állítottak meg egy német forgalmi rendszámú tehergépkocsit, amelyet egy szír állampolgárságú férfi vezetett. 

A gépkocsiban a sofőrön kívül huszonkilenc, magát szír állampolgárnak mondó személy utazott. A rendőri intézkedés során az utasok sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták hitelt érdemlően igazolni, ezért őket a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

A szír állampolgárságú sofőrrel szemben – őrizetbe vétele mellett – embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárás indul - közölte a rendőrség.

Korábban írtuk:

Szerdán kora délelőtt Vas megye több helyszínén is embercsempészeket fogtak el a rendőrök – értesült lapunk. Összesen közel ötven illegális menekültet szállítottak furgonokkal az osztrák határ felé.

Információink szerint Bozsoknál egy német rendszámú járműben 16 embert vittek. A rendőröknek azonban nem tudták igazolni, hogy jogszerűen tartózkodnak hazánkban. Az embercsempészeket előállították.

Úgy tudjuk, az M86-os gyorsforgalmi úton, Vát térségében szintén embercsempészeket állítottak meg. Itt összesen 29 ember került elő az autóból.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!