Megtisztelő kinevezés

2022.06.29. 07:21

V. Németh Zsolt új pozícióban - Miniszterelnöki biztosként a magyar életmódért és nemzeti értékeink védelméért felel

A magyar életmód és nemzeti értékeink védelméért felelős miniszterelnöki biztosnak nevezte ki Orbán Viktor miniszterelnök V. Németh Zsolt Vas megyei országgyűlési képviselőt.

Merklin Tímea

Fotó: VN/archív

Miniszterelnöki biztosként javaslatokat kell kidolgoznia a határokon átnyúló nemzetegyesítés céljából a magyar értékek, hagyományok, szokások bemutatására, és stratégiai programokat kell terveznie a keresztény kultúra és az azon alapuló hagyományok, szokások megőrzésére, amelyek egyúttal elérhető és megélhető közelségbe hozzák azokat a ma embere számára. 

Feladata lesz, hogy a magyar identitás és a magyar életmód védelmét és megerősítését célzó koncepciót alkosson, és javaslatot tegyen a magyar népszokások átmentését szolgáló intézkedésekre oly módon, hogy az új forma magában hordozza az ősi gyökereket is.

Olyan felméréseket fog készíttetni – és azokat felügyeli, irányítja -, amelyek a nemzeti értékekkel kapcsolatos kormányzati programok, pályázatok életmódot befolyásoló hatásait tükrözik. Amint eddig is, figyelemmel fogja kísérni a nemzeti értékekkel kapcsolatos koordinációs, szabályozási, marketing és kommunikációs feladatokat. Javaslatokat fogalmaz meg a mindezekkel összefüggő kommunikáció irányvonalaira és szempontrendszerére. 

V. Németh Zsolt lapunk érdeklődésére a következőképpen kommentálta a hírt: 

- A kinevezés talán azt jelzi, hogy felkeltette a miniszterelnök úr figyelmét a nemzeti és helyi identitás megerősítését, a magyar életmód védelmét célzó, elmúlt években végzett tevékenységünk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!