Karambol

2022.07.01. 14:19

Kakaskodásból lett hatalmas baleset Büknél, egy ember kórházba került - fotók

Horváth Balázs

Forrás: Horváth Balázs

Pénteken késő délelőtt egy traktor haladt Acsád felől Bük irányába a 8637-es úton, amikor mögé ért egy Skoda, majd harmadikként egy Citroen személyautó. A Citroen elkezdte előzni az előtte lassan haladó két járművet, majd ezután a Skoda is megelőzte a traktort, de a Skoda vezetője úgy gondolta, hogy előbb neki "kellett volna" előzni a Citroen előtt, így a Citroen után eredt, hogy "megbeszélje" ezt a sofőrrel. 

Bük határában azonban egy nagyobb balra ívelő kanyar után egy John Deere traktor nyírta az út melletti füvet, emiatt a Citroen lelassított, de a kanyarban későn vette ezt észre a nyomában lévő Skoda vezetője, ezért hogy ne ütközzön a Citroennek, jobbra rántotta a kormányt, amitől a jármű felhajtott az épp ott kezdődő szalagkorlátra, elszáguldott a Citroen mellett jobbról a szalagkorlát tetején, majd a John Deere traktor fűnyíró gémjének ütközött. A Skoda ezután a mély árokban egy fának csapódva állt meg.

 

A Skodában hárman utaztak, a mozgássérült sofőr beszorult a járműbe, őt a csepregi tűzoltók hosszú munka után tudták kiszabadítani feszítővágóval a totálkárosra tört autóból, majd átadták a mentőknek. A szintén a Skodában utazó hölgy és egy fiatal lány nem sérültek meg a balesetben, pár karcolással megúszták a hatalmas ütközést.

A balesetben a John Deere traktor fűnyírójában is nagyobb kar keletkezett.

A mentés és a helyszínelés miatt több órán keresztül forgalomkorlátozás volt az érintett útszakaszon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!