Baleset

2022.07.02. 07:06

Óriási balesetet úsztak meg Tanakajdnál - helyszíni fotók

Horváth Balázs

Forrás: Horváth Balázs

Pénteken késő este egy Renault Mégane haladt Szombathely felől Tanakajd irányába a 87-es úton, de a sofőr figyelmetlen volt és későn vette észre, hogy Tanakajd előtt nem sokkal egy Suzuki személyautó akar balra kanyarodni, de a szemből érkező forgalom miatt meg kellett állnia.

A Renault vezetője azért, hogy ne ütközzön a Suzukinak, jobbra rántotta a kormányt, majd két útszéljelzőnek is nekiütközve a füves területen elhaladt a Suzuki mellett jobbról. A sofőr ezután vissza akart térni az útra, de elvesztette uralmát a jármű felett és sodródva áttért a menetirány szerinti bal oldali sávba, ahol félfrontalisan ütközött egy szemből érkező Mazda személyautóval.

Szinte csodával határos módon a balesetnek mindössze egy könnyű sérültje volt, a Mazda utasát kellett az elsődleges információk alapján könnyű sérülésekkel kórházba szállítani, mindenki más karcolásokkal tudott kiszállni a totálkárosra tört autókból. A baleset összes érintettje használta a biztonsági övet.

A műszaki mentésben a szombathelyi tűzoltók is részt vettek, a mentés és a helyszínelés idejére a 87-es főút érintett szakaszát teljesen le kellett zárni.

A balesetben vétkes Renault vezetője elmondta, hogy nagyon sajnálja, hogy balesetet okozott, jobbulást kívánt a sérültnek is. A férfi hozzátette, hogy 17 éve ő vette nulla kilométeresen az autót, akkor többen le akarták beszelni róla, de neki az egyik szempont a biztonság volt. Nem gondolta volna, hogy egyszer ő okoz majd balesetet, de végül az ötcsillagos töréstesztű autó es a biztonsági öv egy ilyen nagy ütközésben is megvédte. 

A pénteki napon egy hasonlóan szerencsés balesetről is beszámoltunk, Büknél is csak a szerencsének volt köszönhető, hogy nem lett tragikus kimenetelű a közlekedési baleset.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában