Felújítás

2022.08.12. 14:21

Ezer kilométer út újul meg - Mutatjuk a Vas megyei szakaszokat

Vas megyében több útszakaszon már befejeződtek a munkálatok. Egy helyen azonban még dolgoznak.

vn

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. a minden évben előre meghatározott üzemeltetési forrásain felül 2022-ben is számos, főleg mellékúton indíthatott el útfelújítási projekteket külső kivitelezők bevonásával. Idén már több mint 523 kilométernyi út átfogó felújításával végeztek a szakemberek és további mintegy 490 kilométernyi úton jelenleg is zajlanak a kivitelezési munkák a következő időszakban – olvasható a társaság közleményében

Vas megyében több útszakaszon már befejezőtek a munkálatok.  

A Cirák-Tompaládony-Zsira útszakaszon Bük és Csepreg között 1,3 kilométeren lett biztonságosabb a közlekedés. Rábahidvég-Sárvár között Rum településen közel két kilométer, Kétvölgy-Szentgotthárd szakaszon Apátistvánfalván egy kilométeren, Körmend-Ják-Szombathely közötti úton Felsőberkifalun 2,3 kilométeren, Szombathely-Csepreg között Vasasszonyfán 7,4 kilométeren, Magyarszombatfán 800 méteren, illetve Mesterházán 1,4 kilométeren újult meg az út.  

Jelenleg is folyamatban van Jánosháza-Celldömölk összekötő út felújítása. lapunkban korábban megírtuk, Celldömölk belterületén a 4,4 kilométer hosszú az útszakasz 1 milliárd 143 millió forintból újul meg. Ágh Péter, Észak-Vas megye országgyűlési képviselője, a nyár közepén tartott bejáráson kifejtette: Celldömölk régi, évtizedes problémája volt a városon áthaladó főút rossz állapota miatt.  Sokan sokat vártak mar arra, hogy valami történjen, ezért az élére álltam a lobbimunkának, és sikerült megnyerni a kormány támogatását. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!