Átadó

2022.08.12. 11:54

Nagy fejlesztések a kis faluban - Gasztony

Az óvodában KRESZ-parkot, a temető mellett parkolót alakítottak ki, továbbá több utca is megújult a településen a közelmúltban. A fejlesztéseket V. Németh Zsolt miniszterelnöki biztos, országgyűlési képviselő jelenlétében pénteken adták át hivatalosan.

Gasztonyban a településen megvalósult fejlesztések átadása alkalmából köszönti a megjelenteket V Németh Zsolt, 20220812, ut, Gasztony, Unger Tamás / Vas Népe

Fotó: © Unger Tamás

Igazi ünnep volt pénteken Gasztonyban: V. Németh Zsolt miniszterelnöki biztos, országgyűlési képviselő Nagy Miklós polgármester, továbbá az önkormányzat és a hivatal vezetői közösen járták be a közelmúltban megvalósuló beruházások helyszíneit. 

A Templom utca több mint 30 millió forintból újult meg, a temető melletti parkoló kialakítására pedig csaknem ötmillió forintot nyert Gasztony a Magyar Falu Programban. A Petőfi és Ószeg utca rendbetétele belügyminisztériumi támogatással valósult meg, összesen több mint húszmillió forintból. A Gasztonyi Tapsifüles Óvoda KRESZ-parkkal bővült a legkisebbek örömére: ez több vállalkozó és az önkormányzat összefogásával valósult meg mintegy másfél millió forintból.  

 

– Ez jó példa arra, milyen, amikor az önkormányzat nemcsak a pályázati lehetőségekre vár, de saját erőből is fejleszt. S bár összegszerűségében ez a legkisebb, de mégis az egyik legfontosabb beruházás, hiszen a jövő generációjának szól – fogalmazott V. Németh Zsolt. Hozzátette: ez a fejlesztési csokor egyúttal szemlélteti az elmúlt évek eredményeit. Ilyen, mikor egy országban gyarapodás van és kellő figyelmet kapnak a falvak.  

Majd így folytatta: - Látjuk, mi folyik a világban és mit veszélyeztet egy ilyen helyzet. A fókuszpont most áthelyeződött: a következő időszakot, az előttünk álló telet a legkevesebb sérüléssel, kellemetlenséggel szeretné átvészelni a kormányzat az emberekkel közösen. - Rég volt már olyan időszak, amikor azt lestük minden reggel, hol tart a háború a szomszéd országban, hiszen nagyon szoros és egyenes következményei vannak ránk nézve is.  

 

A képviselő szólt arról is, a kormányzat most egy kicsit átgondolja a fejlesztéseket, de átgondolja, és nem megszünteti. Az állami beruházásokat illetően számítani kell újratervezésre, a Magyar Falu Program a jövő évben is folytatódik, ahogy az európai uniós pályázatok is újabb lehetőségeket jelentenek majd.  

 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!