Egészség

2022.08.06. 16:00

Thai box-bemutató, goldsprint verseny és jóga a szombathelyi Apáczai-háznál

Gyere, mozdulj velünk! címmel kétnapos, az egészséges életmódra ösztönző rendezvényt hirdetett a Szülőföld egyesület. Szombathelyen a 11-es Huszár úti Apáczai-házban személetformáló előadások, bemutatók is várták szombaton a kilátogatókat. Vasárnap kerékpáros és gyalogos túrával folytatódik a programsor.

Őrvidékház, Gyere, mozdulj velünk! Egészségre nevelő és szemléletformáló életmód, Szolyák Tibor, Maráczi Dániel, 20220806, Szombathely, Unger Tamás / Vas Népe

Fotó: © Unger Tamás

Küzdősport bemutatók és fitneszórák is színesítették a szombathelyi Apáczai háznál megrendezett programot, amihez uniós támogatás is társult. Ottjártunkkor Szolyáki Tibor fiatalokkal tartott thai box bemutatót, amit több szülő is büszkén figyelt. - Önvédelemnél is hasznos a thai box tudás, ahol a könyököt és a térdet is lehet használni. Itt most rúgásokot és ütéseket is bemutattunk - mondta el Szolyáki Tibor. 


A látványos adok-kapok mellett azok, akik egy "kíméletesebb" sportágra vágytak, egy nap üdvözlő jógán kapcsolódhattak ki. Az Apáczai-ház udvarának másik részén Marton Zsolt goldsprint verseny lehetőségét kínálta az érdeklődőknek. Molnár László és Borsits Szilvia tekertek éppen, amikor a Mazsola Kerékpáros Sportegyesület elnöke elmondta: - Ezen az állomáson két fixi kerékpáron egy versenyt szimulálunk. A versenyzőknek 500 métert kell teljesíteniük, azt az időt mérjük. Férfi és női kategóriában külön díjazunk. 
Marton Zsolt elmondása szerint a "kocabiciklisek", vagyis azok, akik egyébként nem kerékpároznak, olyan 60-65 km/h-s sebességet érnek itt el, míg azok, akik amatőr szinten vagy félprofin űzik a sportágat, 80-90 km/h-s sebességgel is tekernek. 
Az Apáczai-házban szemléletformáló előadáson Répási Eszter dietetikus az egészségtudatos táplálkozás terén adott tanácsokat. Pódiumbeszélgetések és egészségügyi állapotfelmérés is színesítette a szombati programot. 
Augusztus 7-én vasárnap 9 órakor a Zalai Tekergők képviseletében Szabó Balázs irányításával indul kerékpáros túra. Szombathelyről, az Apáczai háztól az Abért-tóhoz, majd Bucsuba, és onnan vissza kerekezhetnek a résztvevők, a táv összesen 42 kilométer hosszú.
Az oladi erdőben pedig önismereti gyalogtúrát szerveznek, Reiner Kornél és Cseh Dorottya pszichológus vezetésével. Találkozó: a Márton Áron utca 74. szám előtt lesz.  
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!