baleset

2019.01.20. 18:30

Vadbalesetnél álló kocsisor miatt borult fel egy autó a 86-os úton

Vasárnap este egy autó elütött egy szarvastehenet Kisunyom és Egyházasrádóc között, a 86-os úton.

Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

 

Fotó: Horváth Balázs

A baleset miatt mindkét irányból megálltak az autók, kocsisor alakult ki a forgalmas főúton. Mivel a járművön nem lett nagy sérülés és a vad is elsétált az út mellé a helyszínről, az autó elindult és lassan mögötte a kocsisor is. Ekkor érkezett egy Renault Clio Körmend irányából, aminek a vezetője későn vette észre az épp elinduló autókat, vészfékezett és elrántotta a kormányt jobbra, lehajtott az út melletti töltésen és felborult.

Az autóban ketten utaztak, mindketten könnyebben megsérültek, a mentők a helyszíni vizsgálat után kórházba szállították őket.

Az elgázolt szarvas még sokáig mozdulatlanul állt az út mellett, ezért a vadászokat is értesítették, de mire ők a helyszínre értek volna, a vad elfutott.

A műszaki mentésben a szombathelyi tűzoltók is részt vettek, a mentés és a helyszínelés idejére teljesen le kellett zárni a 86-os utat, a forgalmat elterelték

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!