oktatás

2018.12.07. 17:30

Belekóstolhattak a diákok az egyetemi tanulmányokba az ELTE SEK nyílt napján

Mintegy ezer középiskolás diák vett részt pénteken az ELTE Savaria Egyetemi Központ nyílt napján.

Tersztyánszky Krisztina

Fotó: Horváth Balázs

 

Fotó: Horváth Balázs

A központi tájékoztató előadások és az épületekkel való ismerkedés után az egyetem oktatói „vették kézbe” az érdeklődő középiskolásokat. Ki-ki ellátogathatott a kedve szerinti szak tájékoztatójára, ahol ízelítőt kaphatott abból, mit jelent ezen az egyetemen tanulni, mivel fog foglalkozni, ha az intézmény hallgatója lesz.

Bepillanthattak az előadótermekbe, kipróbálhatták a mikroszkópokat a laboratóriumokban, ismerkedhettek a planetáriummal, kipróbálhatták magukat a sportcsarnokban, és találkozhattak az egyetemmel partnerségben levő vezető ipari cégekkel, amelyekkel a gépész képzés során kapcsolatba kerülnek majd.

Különösen nagy érdeklődés övezte a folyamatosan kiteljesedő gazdaságtudományi képzés bemutatkozó előadásait. Dr. Ziegler Zsolt az online marketing témakörében tartott interaktív foglalkozást.

Úgy jellemezte törekvését: tömbösítve, sűrítve, poénosan igyekezett képet adni a képzés lényegéről. Ritóper Ramón savariás diák az egyike volt azoknak, akiket magával ragadott közvetlen, fiatalos prezentációja a termékek internetes promóciójáról, a közösségépítés és a marketing sajátos kapcsolatáról.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!