Vezető hírek

2018.01.05. 13:50

Búcsúmeccsére készül Potocnik

Az NB I-es kosárlabda bajnokság 14. fordulójában a Jászberényt fogadja az Egis Körmend. Ezen a mérkőzésen vezeti utoljára a körmendieket Gasper Potocnik, aki a Sopron elleni vereséget követően mondott le vezetőedzői posztjáról.

Tóth Judit

Gasper Potocnik ma tette publikussá, hogy a Jászberény elleni bajnoki lesz az utolsó meccse a körmendi csapat élén. Fotó: Szendi Péter

Három fájó bajnoki vereség után vannak a körmendiek: december végén, hazai pályán kaptak ki a Pakstól, majd Székesfehérváron futottak bele egy negyvenpontos vereségbe. Szerdán a Sopron is megverte a vasiakat 25 ponttal. A korábban menetelő, a tabella élén is álló piros-feketék a három fiaskóval gödörbe kerültek, a negyedik helyre csúsztak. Gasper Potocnik vezetőedzőt ennek lehetséges okairól kérdeztük.

- Talán többekben felmerült, hogy nem tettük oda magunkat százszázalékosan az utóbbi mérkőzéseken, fáradtak voltunk és dekoncentráltan, motiválatlanul játszottunk. Én viszont garantálom, hogy nagyon keményen dolgoztunk, edzettünk az elmúlt napokban is, megvolt a motiváció is. Nehéz helyzet alakult ki, hiszen nem úgy jöttek az eredmények, ahogy szerettük volna. Előfordul más csapatokkal is, hogy a győztes meccsek után mélypont következik.

A szlovén szakember elmondta, nehezítő körülmény volt az is, hogy Wright bokasérülése miatt kiesett a csapatból, irányító poszton nagyon hiányzott. Több feladat hárult így Andre Hollinsra, aki igyekezett is ezt megoldani. – A soproni vereség után csoportosan és egyénileg is megbeszéltük a történteket, mindenképpen javítani szeretnénk.

Gasper Potocnik ma tette publikussá, hogy a Jászberény elleni bajnoki lesz az utolsó meccse a körmendi csapat élén. Fotó: Szendi Péter

Potocnik úgy véli, hogy a három győzelemmel és tíz vereséggel a csoport 13. helyén álló Jászberény sem lesz könnyű ellenfél, hiszen utóbbi két meccsüket megnyerték a Sopron és a MAFC ellen. Elkapták a fonalat, vannak olyan játékosaik, akik távolról és a gyűrű közelében is jól teljesítenek és elég erősek centerposzton is. – Szeretnénk megnyerni a mérkőzést, ehhez nem fér kétség, és mindent megteszünk ennek érdekében. Azt hiszem, soha ekkora külső támogatásra nem volt szükségünk, mint most.

Gasper Potocnik ezután elárulta, hogy a Jászberény elleni találkozó lesz az utolsó meccse, több megbeszélést követően döntött úgy, hogy feláll a Körmend kispadjáról. – Nincs feszültség köztem és a vezetés között, de úgy látom jobbnak, ha távozom, talán ezzel hozzá tudok járulni ahhoz, hogy előbbre lépjen a csapat.

A Körmend-Jászberény találkozó szombaton 18 órakor kezdődik a Városi Sportcsarnokban.

ERŐLTETETT MENET ÚJ EDZŐVEL?

A Jászberény elleni bajnoki után sincs megállás a körmendieknek, hiszen az NB I-es bajnokság mellett a nemzetközi kupákban is vannak kötelezettségeik: a következő héten négy meccset is játszanak. Mindjárt január 8-án, hétfőn az Alpok-Adria Kupában szerepelnek a szlovén KK Tajfun Sentjur otthonában (Ebben sorozatban három győzelemmel, egy vereséggel vezeti a B csoportot a Körmend). Január 10-én, szerdán hazai pályán fogadják a litván BC Nevezist a FIBA Europe Cup második csoportkörében, majd 13-án, szombaton Budapesten bajnoki meccset játszanak a MAFC-cal. Másnap, január 14-én pedig az utolsó csoportmérkőzésüket játsszák az Alpok-Adria Kupában Szlovákiában, az MKB Komarno otthonában. Igazi erőltetett menet vár tehát a vasi csapatra. A klub egyelőre nem nyilatkozik arról, hogy Gasper Potocnik távozása után ezeken a mérkőzéseken ki irányítja majd az Egis Körmendet.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!