Vásárcsarnok

2021.10.25. 11:30

Családfája is van a megújult szombathelyi piacnak – fotók

Csaknem másfél évig tartó felújítási munkálatok után pénteken ünnepélyesen átadták a Vásárcsarnokot, ahol a múlt hét óta zsibvásár és termelői piac is van.

Polgár Patrícia

Piacnyitás, ünnepség, 20211022, ut, Szombathely, Vas Népe / Unger Tamás

Fotó: Unger Tamás

A szombathelyi piac felújítását még az előző városvezetés alapozta meg – végül 1,6 milliárd forintnyi uniós támogatással és 500 millió forintnyi önkormányzati ráfordítással újulhatott meg az épület. Ennek tükrében a jelenlegi városvezetés képviselőin túl dr. Hende Csaba országgyűlési képviselő, az Országgyűlés törvényalkotásért felelős alelnöke, valamint dr. Puskás Tivadar, Szombathely előző polgármestere is hivatalos volt az átadóra. A megnyitón Polákovics Marietta, a Vásárcsarnok vezetője köszöntötte a piac 80 évesnél is idősebb árusait, akik immár negyven éve töretlenül állnak vásárlóik szolgálatában. Lőrinc Ferencné, Orbán Imréné, Kisfürjesi Józsefné, Király Lászlóné, Gerencsér Istvánné, Kolompár Istvánné egy-egy virágcsokrot, Ádám Sándor pedig egy üveg italt kapott. A régi árusok előtt tisztelegve, az újaknak példát mutatva hozták létre a piac családfáját, amelynek ágai az ünnepség befejeztével egyre élesebben rajzolódtak ki, ezekre az említett árusok fotóit helyezték el.

Kovács István, a Pannon Helyi Termék ügyvezető igazgatója elmondta, a termelői piac próbaüzeme a múlt héten már megtörtént az árkádsor alatt. Csütörtökönként fél kettőtől várják a helyi termelők a vásárlóikat, néhány héten belül helyitermék-bolt is nyílik a piacon. Kozma Gábor a Piac Baráti Civil Kör képviseletében osztotta meg gondolatait az egybegyűltekkel: – A piac valójában több mint piac, olyan közösségi hely, ahol ha megveszem a hozzávalókat a zöldségleveshez, nem csupán a termékeket, de néhány jó szót is kapok az árusoktól – mondta.

Kiemelt képünkön: Polákovics Marietta a régi árusokat köszönti

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!