FIBA Europe Cup

2018.03.07. 07:00

Az olasz bajnoknál játszik az Egis Körmend

Komoly erőpróba vár az Egis Körmend kosárlabdacsapatára a FIBA Europe Cupban. A piros-feketék az olasz Umana Reyer Venezia otthonában lépnek pályára szerdán este (20.30).

tj

Ferencz Csabáéknak az Alba Fehérvár ellen sem volt egyszerű dolguk a FIBA-kupában sem. Az olasz topcsapat jóval keményebb dió lesz a magyar bajnoki címvédőnél is Fotó: Szendi Péter

Nem kis feladat előtt állnak a körmendi kosarasok: a FIBA Europe Cupban olasz ellenféllel mérkőznek a legjobb 16 együttes között. Itt már egyenes kieséses rendszerben küzdenek egymással a csapatok, két meccsen dől el a továbbjutás. Az Egis Körmend idegenben kezd, a rendkívül nagy múltú Umana Reyer Venezia otthonában. Az olaszok a Bajnokok Ligájából estek ki pozitív mérleggel – nyolc győzelemmel és hat vereséggel -, így folytatják most a vasiak ellen a FIBA Europe Cupban. Az olasz csapat a Seria A-ban szerepel, tavaly bajnoki címet szerzett, jelenleg harmadik helyen áll a tabellán 15 győzelemmel és öt vereséggel.

- Jól ismerem a csapatot, kiváló játékosai vannak, igazi egyéniségek. A Venezia olasz topcsapat nagyszerű eredménylajstrommal, ennek ellenére természetesen nem feltartott kézzel állunk ki ellenük. Gyors, látványos kosárlabdára számítok, döntőek lesznek a technikai megoldások. Az olasz csapatban olyan játékosok vannak, akik képesek egymaguk mérkőzéseket eldönteni. Nagyon hosszú a kispadjuk, így a variálási lehetőségük is sokféle. Én bízom a csapatom helytállásában, igazi egységként kell működnünk szerdán este – mondta Gasper Potocnik, az Egis Körmend vezetőedzője.

Ferencz Csabáéknak az Alba Fehérvár ellen sem volt egyszerű dolguk a FIBA-kupában sem. Az olasz topcsapat jóval keményebb dió lesz a magyar bajnoki címvédőnél is Fotó: Szendi Péter

 

A piros-feketék kedden reggel keltek útra Olaszországba, a betegséggel küzdő Kevin Dillard nem tartott a csapattal Velencébe. Kisebb problémák, sérülések előfordulnak a játékoskeretben, de a vezetőedző reményei szerint mindenki hadra fogható lesz az olaszok ellen.

Szükség is lesz mindenkire a szerda esti találkozón, hiszen az olasz csapat a napokban erősített egy dominikai-amerikai erőcsatárral, Edgar Sosával. A 188 centis játékost jól ismerik Olaszországban. Nem először szerepel ugyanis a Seria A-ban, korábban a Biella, a Sassari és a Caserta csapatában is pályára lépett. Legutóbb a New Zealand Breakersben játszott, és meccsenként 15,9 pontot átlagolt.

Igen nagy bravúr lenne Velencében a körmendi győzelem, a piros-feketék inkább egy szorosabb eredményben bízhatnak. Valószínűleg jövő szerdán (18.45) hazai pályán sem lesz könnyebb helyzetben a Potocnik-legénység, főleg úgy, hogy addig még bajnokit is játszik a Körmend Szolnokon. Mindenesetre a csapatkapitány, Ferencz Csaba azt mondta: „mindent kiadunk magunkból, küzdeni fogunk.” Ez reményteli lehet a Velencébe utazó népes szurkolótábornak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!