szentgotthárd

2018.07.06. 14:00

Elismerés, emlékezés – Az egészségügyben és szociális szektorban dolgozóknak

Rendhagyó ünnepséget tartottak szerdán a refektóriumban. Amellett, hogy az egészségügyben dolgozókat köszöntötték, megemlékeztek a 200 éve született Semmelweis Ignácról is.

Tersztyánszky Krisztina

A kitüntetettek: Mesics Kálmánné, Kovács Lászlóné, Nagy Károlyné Fotó: Szendi Péter

Polgármesteri köszöntő

Az ünnepségen Huszár Gábor polgármester köszöntötte a megjelenteket, külön szólva azokról is, akik nem tudtak eljönni, mert ezekben az órákban is épp a szolgálatukat töltik. Dr. Kovács Boglárka járási tiszti főorvos asszony az anyák megmentőjeként emlegetett orvos előd előtt tisztelgett, akinek munkássága a világemlékezet része. Az egészségügyben, a szociális szférában dolgozókat arra biztatta: legyenek büszkék fontos munkájukra.

A kitüntetettek: Mesics Kálmánné, Kovács Lászlóné, Nagy Károlyné Fotó: Szendi Péter

Kitüntetések

Fiatalok énekes műsora után Huszár Gábor átadta az ez évi kitüntetéseket. Szentgotthárd város képviselő-testülete Szentgotthárd Egészségügyéért és Szociális Ellátásáért díjat adományozott Nagy Károlyné Katinak, a rendelőintézetben két évtizede végzett lelkiismeretes munkájáért. Elhangzott: munkája a lelki és mentális nehézséggel küzdő emberek segítése, gyógyítása, ennek során kiválóan ráhangolódik a mások problémáira. Ugyanezt az elismerést vehette át Mesics Kálmánné Kati nővér a gondozóházban, majd a házi segítségnyújtás területén, napjainkban pedig a városi gondozási központban végzett munkájáért. Tevékenysége során mindig kellő tiszteletadással fordul az idős betegek irányába, elnyeri bizalmukat. Ebben az évben rendhagyó módon Szentgotthárdon adták át az Emberi Erőforrások Minisztériuma arany oklevelét, amelyet a védőnők napja alkalmából érdemelt ki Kovács Lászlóné, Erzsi néni, aki 1968-tól nyugdíjba vonulásáig Szentgotthárdon dolgozott védőnőként, majd vezető védőnőként. Generációk nőttek fel a keze alatt, kismamák és gyermekeik százait támogatta, gondozta, látta el tanácsaival. A rendezvény rendhagyó módon folytatódott: a Galagonya Szív Klub négy tagja tartalmas előadást állított össze Semmelweis Ignác pályafutásáról: életéről, munkájáról. Az emlékezés 19 órakor a Csákányi Filmszínházban folytatódott: levetítették Az életmentő – Semmelweis Ignác igaz története című filmet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!