Kosárlabda

2021.03.17. 20:08

Elkapta a listavezetőt a Körmend

Nagy küzdelemben az Egis Körmend nyerte a piros-fekete csapatok csatáját. A Rába-parti együttes mindent megtett azért, hogy győzelmet szerezzen a bajnoki éllovas Szolnoki Olajbányász ellen.

Tóth Judit

EGIS Körmend-Szolnok kosárlabda mérkőzés, Körmend, Vas Népe, Szendi Péter

Fotó: Szendi Péter

Mindkét korábbi hiányzó, Durázi Krisztofer és Mócsán Bálint is ott volt az Egis Körmend keretében, de a kezdőötösben egyikük sem kapott helyet.

A mérkőzés első pontjait Taylor szerezte büntetőkből. A Szolnok kevésbé célzott jól, több mezőnykísérlete is kimaradt, Simons viszont hozott egy triplát a házigazdának. Ezután belemelegedett a Szolnok, Warner kezdett be ponterősen. Tapadtak egymásra a felek, egálközeli volt az eredmény. A beálló Juhos azonnal szerzett egy duplát Taylor mellett, de aztán jött egy tripla Ferencztől. Védekezésben aktív volt a Szolnok, de Thames is el tudott engedni egy távolit, sikerrel. Kőkemény csata folyt a pályán, minden labdáért meg kellett küzdeni. Az etap hajrájában a hazaiak koncentráltak jobban, így egy híján tíz pont volt az előnyük (23-14). A vendég messziről próbálkozott, de Pallai és Pongó is komolyan célt tévesztett. Büntetőkkel került közelebb az Olajbányász az első kisszünetre (23-17).

 

Taylor zsákolása nyitotta a második negyedet, a Szolnok Subotic duplának örülhetett. Ezután távolról szórt el pár labdát a szerb-montenegrói légiós, értelmetlenül. Közben Taylor kerek tízre alakította a különbséget (29-19). Ireland hárompontosával még tovább lépett a Körmend (32-19). A védekezés jól működött a Körmendnél. Akadozott viszont a vendégek játéka, de Rudner beszállt egy hármassal (36-28), azonnal aktuális lett a hazai időkérés. Németh játszott igen hasznosan, Thames pedig a mezőny legeredményesebbjeként vitte előre csapatát (43-30). Warner kosarával zárkózott valamelyest az Olaj a nagyszünetre (43-32).

Nehezen vették fel a ritmust a csapatok a második félidő elején. Két és fél perc eltelte után Mócsán triplájával került lendületbe a Körmend. Subotic is bevarrt egyet a túloldalon, majd Cakarun hozta tízen belülre a Szolnokot (49-40). Thames egyéni akciói továbbra is sikert hoztak a hazaiaknak. Nagy hőfokon égett a mérkőzés, most a Tisza-partiak figyeltek jobban, és védekezésben meg-meglepték a Körmendet. De a hazai együttes tartotta magát, és megőrizte előnyét a záró felvonásra (56-48).

Cakarun csökkentette a távolságot (56-52). Nagy menetben volt a szolnoki légiós. Szabálytalanságok szaggatták a játék menetét. Ireland nehéz helyzetben is pontos volt a triplavonaltól, de Cakarun is könnyen beejtett egy hármast az ellenfélnél (65-58). Egy másodperc nyugalma nem volt a körmendieknek, extra koncentráció kellett mindenkitől, hogy megmaradjon az előny (69-60). Subotic a hajrában sem engedett ki, triplája ismét nyílttá tette a találkozót (69-63). Taylor a legjobbkor mutatta meg ismét zsákolótudományát. Nem kis izgalmat hozott a végjáték: úgy tűnt, Ireland hárompontosa eldönti a találkozót. Egy percen belül a szolnokiaknak már nem sok esélye maradt, főleg úgy, hogy a körmendi büntetők felemás mérleggel, de beestek. A Körmend nyert az éllovas Szolnoki Olajbányász ellen, férfias küzdelemben, teljesen megérdemelten.

JEGYZŐKÖNYV

Egis Körmend – Szolnoki Olajbányász 76-70 (23-17, 20-15, 13-16, 20-22)

Körmend, NB I-es férfi kosárlabda-mérkőzés (zártkapus) 20. forduló vezette: Kapitány G., Praksch P., Ádám J.

Körmend: IRELAND 16/9, THAMES 17/6, Takács 2, Simons 8/3, TAYLOR 17. Csere: Ferencz 4, Tóth -, Németh 6, Mócsán 6/3 Vezetőedző: Antonis Constantinides

Szolnok: Warner 11/3, Kovács 4, Rudner 5/3, SUBOTIC 22/6, CAKARUN 16 Csere: Pongó -, Pallai-, BADZIM 8/3, Juhos 2, Zsíros Vezetőedző: Gasper Potocnik

Az eredmény alakulása: 5. perc: 7-8. 8. perc: 17-14. 13. perc: 27-19. 16. perc: 36-23. 22. perc: 45-33. 28. perc: 55-46. 32. perc: 56-50. 36. perc: 65-58.

Kipontozódott: Thames (39.)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!