oltás

2021.03.13. 07:21

György István: A szombathelyi polgármester csinált egy műbalhét, amiből politikai hasznot remélt

Nem az oltópontok számával van probléma, a szombathelyi polgármester egy politikai kampányt csinál, politikai népszerűség-hajhászás van emögött – reagált Nemény András mai, a szombathelyi oltópontokkal kapcsolatos megnyilvánulásai György István.

VN

Fotó: pixabay.com

Az oltási munkacsoport vezetője a HírTV vendége volt, ahol elmondta, hogy nem az oltóhelyekkel van probléma, a háziorvosi oltóhelyek nincsenek túlterhelve. A háziorvosoktól azt kérik, hogy naponta 20 oltást adjanak be. 41 oltóhely van jelenleg Szombathelyen.

- Nyilvánvaló, hogy mi is figyeljük azt, hogy hol következik be az a szakasz, amikor ki kell menni a szolgáltatói körből, de alapvetően amíg a komfortzónájában bent tudjuk tartani az egészségügyet, addig ott van a legjobb helyen. Ott vannak az eszközök – hangsúlyozta.

Nemény András polgármesternek nem ez a dolga – reagált a műsorvezető azon felvetésére, hogy jól érti-e, hogy Nemény András szeretett volna egy külső oltópontot csinálni.

-Azt kértük a polgármesterektől, hogy adjanak egy, kettő vagy legalább három olyan adminisztratív segítséget az orvosok mellé, akik segítenek az oltakozni kívánkozók behívásában. Ezt nem csinálta meg. Neki nem kell helyettünk gondolkodni, az oltóhelyek megvannak, tehát nem kell oltóhelyeket létesítenie a városnak, mi ezt meg fogjuk oldani, most is megoldjuk. Csinált egy műbalhét, amelyből természetesen a politikai hasznot le kívánja húzni, ha indokolt lesz és ki kell menni a jelenlegi oltóhelyekről, akkor ezt nyilván meg fogjuk tenni. Ennek még nincs itt az ideje – mondta György István.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!