Gyorsul a járvány – Egy hét alatt megduplázódott a fertőzöttek száma Vas megyében

Felgyorsult a Covid–9 járvány terjedése. Legújabban két szombathelyi gimnáziumban is pozitív lett egy-egy teszt.

Gyöngyössy Péter

A Bolyai-iskola egyik pedagógusa is Covid-fertőzött Fotó: Cseh Gábor

Fotó: © Cseh Gábor

Tavasszal, amikor a környező megyék már túllépték az ötvenet, Vas megyében sokáig húsz alatt maradt az összes regisztrált beteg száma. Azóta nagyot fordult a helyzet. Miközben augusztus végére sem érte el a Vas megyei fertőzöttek száma az ötvenet, három hét alatt ötször több beteget regisztráltak. Szeptember közepe óta pedig egy hét alatt csaknem duplájára nőtt a pozitív teszttel igazolt fertőzöttek száma a megyében. Hétfőn 250 igazolt megbetegedést tartottak számon Vasban, miközben Győr-Moson-Sopron megyében 783, Veszprém megyében 541 volt ez a szám.

A friss hírek szerint a szombathelyi Kanizsai Dorottya Gimnázium újabb tanulójáról derült ki, hogy elkapta a koronavírus-fertőzést. A Merklin Ferenc igazgatótól kapott információ szerint a 10. B osztályos diák már szeptember 14-e óta nem jár iskolába. A pozitív teszteredményről pénteken délután értesítette az iskolát a járványügyi hatóság.

A Bolyai-iskola egyik pedagógusa is Covid-fertőzött Fotó: Cseh Gábor

A korábbi fertőzöttekkel együtt három kanizsais tanulónak van pozitív tesztje, a mostani osztállyal együtt összesen 38 diák van hatóságilag elrendelt karanténban. Előreláthatólag szeptember 28-án mehetnek ismét iskolába. Addig online kapják meg a tananyagot.

Mint ahogy arról beszámoltunk, az ELTE Bolyai János Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium egyik tanára is megfertőződött a Covid–19 vírussal. A cikkért kattintson IDE!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!