Esélye sem volt elkerülni az ütközést

2018.11.12. 18:37

Halálos baleset történt Kőszegen (Frissítve!)

Lezárták a Csepregi út érintett szakaszát.

Simon István

Fotó: Horváth Balázs

Frissítés:

23.00

Egy Mercedes terepjáró sofőrjét gázolta halálra egy Renault Kőszeg és Horvátzsidány között hétfőn késő délután.

A Mercedes azért állt meg, mert elütött egy őzet, a sofőr kiszállt, megvizsgálta az autója sérüléseit, majd hívta a rendőrséget és bejelentette a balesetet. A Mercedes mögött egy másik autó is megállt. Úgy tudjuk, hogy a hátul álló autóba már épp szálltak vissza az emberek, amikor a Mercedes úttesten tartózkodó vezetőjét elgázolták.

A Renault sofőrje lapunknak elmondta, hogy Horvátzsidányról tartott kőszegi lakóhelyére, amikor szemből egy eladásjelzővel, mögötte pedig egy tompított lámpával álló autót látott, ezért lassított és körülbelül 70km/h-s sebességgel haladt el mellettük, amikor a hátul álló autó mögül egy fekete ruhás férfi lépett ki épp az autó elé. A Renault vezetőjének esélye sem volt elkerülni az ütközést, elütötte a férfit. A helyszínen lévők megpróbáltak segíteni az áldozatnak, de olyan súlyosan megsérült, hogy gyakorlatilag azonnal meghalt, már a pulzusát sem tudták kitapintani.

Úgy tudjuk, hogy súlyos a súlyos fej-, és nyaksérülésekbe halt bele. Az áldozat egy horvátzsidányi férfi, sokan ismerték a környéken.

A helyszínelés késő estig zajlott, ezalatt az érintett útszakaszt teljesen le kellett zárni.

 

Fotó: Horváth Balázs
Fotó: Horváth Balázs

 

18.45

Információink szerint hétfő késő délután Kőszeg felől Horvátzsidány irányába tartott egy autó amikor nem sokkal Kőszeg után egy vadat gázolt el. A sofőr megállt és kiszállt az autóból megnézni a kárt és tárcsázta a segélyhívót.

Fotó: Simon István

Bejelentette, hogy vadbaleset történt, közben megálltak segíteni neki, de szemből Horvátzsidány irányából érkezett egy másik autó ami elgázolta a sötét ruhában álló férfit. Úgy tudjuk, hogy az áldozat olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy esélye nem volt a túlélésre. A helyszínen azonnal életét vesztette. Kőszeg felől és Horvátzsidány is teljes útlezárás van, várhatóan még órákig nem lehet majd áthajtani ezen a szakaszon.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!