karambol

2020.09.14. 08:17

18 éves lány halt meg a balesetben Sajtoskál közelében (Frissítés)

Hétfőn reggel halálos közlekedési baleset történt a 84-es főúton, Sajtoskál térségében.

Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, Horváth Balázs

Információink szerint egy kamion és egy személyautó ütközött össze, a személyautó vezetője vesztette életét a balesetben. A helyszínen mentőhelikopter is van. Később frissítjük cikkünket!

Frissítés:

10:05

Az első információkkal ellentétben nem az autó tulajdonosa, hanem egy 18 éves lány vezette azt a Volkswagen Pólót, ami balesetet okozott a 84-es főúton, Sajtoskál közelében. A Volkswagen Polo Hegyfalu irányából tartott Sopron felé nagy sebességgel, amikor Sajtoskál közelében az autó ismeretlen okból áttért a szembejövő sávba, ahol egy teherautó érkezett. A teherautó vezetője próbálta elkerülni a balesetet, fékezett és jobbra, az árokba kormányozta a járművet, de így is ütközött az áttérő autóval. A teherautó mögött egy Volkswagen Golf is haladt, ennek a vezetője is látta, hogy áttér a nagy sebességgel érkező jármű, ezért ő is fékezett és a teherautó mögött haladva szintén az árokba hajtott. A Golf a kamion teherautó hátuljának ütközött. Mindhárom jármű az árokban állt meg. A balesetet okozó Volkswagen Polo 18 éves női vezetője a helyszínen életét vesztette, a mellette utazó férfit súlyos sérülésekkel mentőhelikopter szállította a szombathelyi kórházba. A kamion vezetője is könnyebben megsérült, őt a mentők a helyszínen ellátták. A Volkswagen Golfban utazó két ember nem sérült meg. A baleset miatt a 84-es főutat több órára teljesen le kellett zárni.

 

9:20

Hegyfalu felől Sopron irányába tartott hétfőn reggel egy Volkswagen Polo, amikor eddig ismeretlen okból az autó lassan áttért a szembejövő sávba, ahol épp egy kamion érkezett. A kamion vezetője megpróbálta elkerülni az ütközést, villogtatott és jobbra húzta a kormányt az árokba, de így is frontálisan ütközött a Volkswagennel. Mindkét jármű az árokba csapódott az ütközés után, illetve a kamion mögött érkező másik Volkswagen is, aminek a vezetője szintén így kerülte el a nagyobb bajt. A balesetben a kamionnal ütköző Volkswagent vezető 37 éves nő a helyszínen életét vesztette, a mellette ülő férfit súlyos sérülésekkel melentőhelikoper szállította kórházba, a kamion vezetője pedig könnyebben sérült. A baleset miatt teljes útlezárás van, folyik a helyszínelés.

8:58

Továbbra is teljes útlezárás mellett helyszínelnek a rendőrök a 84-es úton, Sajtoskál közelében. Elsődleges információink szerint a 84-es úton haladt egy kamion Sopron felől Jánosháza irányába, amikor Sajtoskál közelében egy személyautóval ütközött frontálisan.

Fotó: Horváth Balázs

A baleset miatt a kamion mögött érkező személyautó is árokba hajtott. A kamionnal ütköző személyautó utasait kellett feszítővágóval kivágni a járműből, a sofőr viszont olyan súlyosan sérült, hogy a helyszínen életét vesztette. A balesethez mentőhelikopter is érkezett.

Fotó: Horváth Balázs

Amint több információval rendelkezünk, frissítjük cikkünket.

7:50

Összeütközött két személyautó és egy kamion a 84-es főút 81-es kilométerénél, Sajtoskál térségében. A balesethez a sárvári és a szombathelyi hivatásos, a csepregi önkormányzati, valamint a csepregi önkéntes tűzoltókat riasztották, akik megkezdték az egyik autóba beszorult utasok kiszabadítását. A helyszínre mentők is érkeztek. Az érintett útszakaszt teljes szélességében lezárták – írja a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!