Közélet

2019.02.10. 11:03

Halálos baleset történt Szombathelyen

Egy Opel és egy Daewoo ütközött össze frontálisan.

Fotó: Horváth Balázs

Egy ember a roncsok közé szorult, őt a tűzoltók feszítővágóval szabadították ki, de olyan súlyosan megsérült, hogy a helyszínen életét vesztette. A másik sofőr is megsérült.

Hamarosan további részletekkel jelentkezünk.

Frissítés:

Vasárnap délelőtt egy Opel Vectra tartott nagy sebességgel a belváros felé Szombathelyen, a Zanati úton egy olyan útszakaszon, ahol 30 km/h a megengedett legnagyobb sebesség, majd egy kanyarban megcsúszott az autó, áttért a négysávos úton a szembejövő sávba, ahol frontálisan ütközött a szemből érkező Daewooval. Egyik autós sem használta a biztonsági övet, ezért az ütközéskor mindketten előrerepültek, és kifejelték a szélvédőt. A balesetet okozó Opel vezetőjét súlyos sérülésekkel szállították a mentők kórházba, míg a Daewoot vezető férfi olyan súlyos mellkasi, nyaki és fejsérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette. A sofőr beszorult az autóba, a tűzoltók feszítővágóval szabadították ki, de már nem lehetett rajta segíteni.

A nyomok alapján a vétlen Daewoot vezető férfi valószínűleg túlélte volna az ütközést, ha be van kötve a biztonsági öve, de így egy lyukat fejelt a szélvédőbe, ami miatt a feje illetve a nyaka sérült, illetve ahogy a kormánynak csapódott, ez olyan súlyos mellkasi sérüléseket okozott, amibe belehalt.

A másik sofőr is a nyomok alapján valószínűleg kevésbé súlyosan sérül, ha használja az övét.

A mentés és a helyszínelés idejére a Zanati út érintett szakaszát teljesen le kellett zárni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!