Az első vizsgálatokon már túl van

2020.10.21. 18:36

Ismét megsérült Dévai Boglárka Európa-bajnok

Súlyosnak tűnő sérülést szenvedett a szombathelyi Delfin SI SE Európa-bajnok tornásznője, Dévai Boglárka.

Horváth Erika

Dévai Boglárka a szombathelyi világkupaversenyen Fotó: Unger Tamás

Fotó: © Unger Tamás

Óriási, megannyi szenvedéssel kikövezett utat járt be Dévai Boglárka, míg a két évvel ezelőtt ugráson szerzett Európa-bajnoki címe után újra a pontozóbírók elé tudott állni. (Sokszor írtunk már arról, hogy egy kicsike sérülésből – Bogi nagylábujjából pattant le egy pici csontszilánk – egy fertőzés következtében műtétek sora után tudott csak hatalmas akaraterővel kikeveredni.) De október első hétvégéjén ott volt újra a porondon, az Arena Savariában rendezett világkupaversenyen, csinosan, mosolygósan és jó formában. Megnyerte az ugrásdöntőt, újra felállhatott a dobogó legfelső fokára, neki szólt a Himnusz.

Dévai Boglárka a szombathelyi világkupaversenyen Fotó: Unger Tamás

Aztán jöttek a dolgos hétköznapok, Bogi a jövő hétvégi országos bajnokságra készült. A szombati edzésen a dupla csavaros ugrását gyakorolta puha szőnyegre. Az egyik ugrásnál sajnos rosszul érkezett és kificamodott a térde. Néhány másodpercen belül ugyan visszaugrott a helyére, de mentők szállították kórházba a hamarosan 21 éves tornászlányt. Az első vizsgálatokon már túl van Bogi, rögzítették a térdét, ő pedig várja a hétfői MR-vizsgálatot, amikor kiderülhet, hogy mennyire nagy a baj. Ennél többet jelenleg ő és az edzői – Rácz Gábor és Vizer Erzsébet – sem tudnak mondani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!