baleset

2019.07.11. 15:01

Kamion és két autó ütközött Zsédeny és Rábapaty között – Újraélesztették a sérültet

Halálos balesethez riasztották a hatóságokat csütörtök délután Rábapaty közelébe, a 84-es útra, ahol egy Sárvár felé tartó kamion ütközött előbb egy szemből érkező Nissan kisteherautóval, majd egy Skoda személyautóval.

Horváth Balázs

A Nissan vezetője beszorult a járműbe, a tűzoltók szabadították ki, majd a mentők segítségével sikerült újraéleszteni. A férfinak olyan gyenge életjelei voltak, hogy először halottnak hitték.

Fotók: Horváth Balázs/Vas Népe

A sérültet kritikus állapotban, mentőhelikopter szállította kórházba.

Jelenleg teljes útlezárás mellett zajlik a mentés és a helyszínelés, a forgalmat elterelik.

Frissítés:

A nyomok alapján egy osztrák rendszámos MAN teherautó haladt Sárvár irányába a 84-es úton csütörtök délután, amikor a jármű egy enyhe balra ívelő kanyarban a külső útpadkára hajtott. A sofőr hirtelen visszakormányozta az autót, amitől a teherautó irányíthatatlanná vált és a szembejövő sávba került, ahol frontálisan ütközött az ott érkező Nissan kisteherautóval. A Nissan mögött egy Skoda haladt, ennek a vezetője a bal oldali árokba kormányozta az autót, hogy elkerülje az előtte ütköző járműveket, de a teherautó hátsó lökhárítójának és az emelőhátfalnak ütközött.

A Nissan vezetője beszorult a járműbe és nagyon súlyos sérüléseket szenvedett, a baleset szemtanúi azt hitték, hogy életét vesztette. A helyszínre mentők, rendőrök és tűzoltók érkeztek, majd megkezdték a mentést. A Nissan vezetője szinte ki sem látszott az autóból, annyira roncsolódott körülötte a jármű. Miután a tűzoltók kivágták az autóból, a korábban hosszú ideig semmilyen életjelet nem mutató férfit sikerült újraéleszteni, majd mentőhelikopterrel a szombathelyi kórházba szállították.

A balesetnek más sérültje nem volt. A rendőrök teljes útlezárás mellett helyszíneltek, a forgalmat elterelték.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!