koronavírus

2020.09.08. 18:53

Karanténban a kőszegi tanár

Szárnyra kapott a hír, miszerint a Jurisich Miklós Gimnázium és Kollégium egyik pedagógusa koronavírus-fertőzött. Az intézmény vezetőjét kérdeztük az információ valóságtartalmáról.

Vas Népe

Fotó: pixabay.com

Keszei Balázs igazgatótól kedden első kézből kaptunk tájékoztatást. E szerint az egyik kollégájuk hatósági házi karanténban van, mert egy Vas megyén kívüli településen egy családi összejövetelen Covid-fertőzött személlyel találkozott. Az intézményvezető elmondta még, hogy a tanárt kontaktszemélyként kutatta fel a rendőrség, ők rendelték el a hatósági házi karantént.

Valóban felmerült tehát a fertőzés gyanúja, azt azonban – hiába terjedt el a híre – cáfolta Keszei Balázs, hogy kollégájáról kiderült volna, hogy pozitív eredményű a Covid-tesztje. Már csak azért sem derülhetett ki, mert még nem is tesztelték. Az igazgató tudomása szerint a kollégájuk a családjával együtt az otthonában várja, hogy megtörténjen a tesztelés, hogy mintát vegyenek tőle. Az oktatás a megszokott rendben folytatódik a gimnáziumban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!