háromszázmilliós beruházás

2018.07.25. 07:00

Kerékpárút épül Sárvár hegyközségi településrészétől a gyógyfürdőig

Háromszáz millió forintos beruházással kerékpárút épül Sárvár hegyközségi településrészétől a gyógyfürdőig. Az útnak része lesz egy ugyancsak 300 millió forintból megvalósuló kerékpáros-gyalogos híd is a meglévő Rába híd mellett – hangzott el a projektet bejelentő sajtótájékoztatón.

Pajor András

Ágh Péter, Máhr Tivadar és dr. Kondora Bálint a Rábán átívelő új kerékpáros-gyalogos híd építésének bejelentésén Fotó: Pajor András

– A beruházás illeszkedik a hegyközségi körforgalomtól Gércéig megvalósuló kerékpárúthoz, amely a forgalmas 84-es utat váltja ki – mondta dr. Kondora Bálint, a Vas Megyei Közgyűlés alelnöke. A szintén 300 millió forintos beruházás a megyei és a sárvári önkormányzat által létrehozott konzorcium révén valósulhat meg. A két elem része a kerékpáros turizmus megyei szintű fejlesztéseként, a megyehatártól Bük–Bő–Gór–Szeleste– Ölbő–Sárvár–Gérce–Vásárosmiske–Mesteri–Celldömölk nyomvonalon tervezett termál túraútvonalnak. Sárvár országgyűlési képviselője, Ágh Péter arról szólt, hogy a város helyzete az elmúlt időszakban a közlekedés-infrastruktúra tekintetében is sokat javult.

Ágh Péter, Máhr Tivadar és dr. Kondora Bálint a Rábán átívelő új kerékpáros-gyalogos híd építésének bejelentésén Fotó: Pajor András

Az M86-os út közelebb hozta az országos főúthálózatot. A várost elkerülő út oldotta a közlekedés zsúfoltságát, és folyamatban van a városon áthaladó főút felújítása is. A kerékpárút-hálózat bővítésével pedig a helyiek is kényelmesebben, a főút zavaró forgalma nélkül közlekedhetnek. – Egy évtizedes probléma szűnhet meg, hiszen egyre többen költöztek ki a Hegyközségbe, ez az útépítés adhat biztonságos összeköttetést a város többi részével. Az építést nehezíti, hogy a Rába árterén kell átvezetni a majdani hídhoz csatlakozó új utat – tájékoztatott a beruházás részleteiről Máhr Tivadar, Sárvár alpolgármestere. A kivitelezés jövőre kezdődhet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!