vita

2019.07.11. 20:39

Ki edzhet a Rohonci úton?

Politikai vita lett abból, hogy hol edz a Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia immár élvonalbeli női kézilabdacsapata. Megkérdeztük a Haladás Sportkomplexum ügyvezetőjét, miért nem ott tréningeznek a lányok. Megtudtuk: egyeztettek a felek.

Vas Népe

Gál Sándor: Szüksége van a városnak, hiszen szerencsére rengetegen akarnak sportolni Szombathelyen Fotó: Horváth Balázs

A Haladás Sportkomplexumban a HVSE számára a napi használat 8 órától 22 óráig biztosított, ezt tartalmazza az egyesülettel kötött szerződés. Azt is, hogy a HVSE albérletbe adhatja a helyet, persze a sportkomplexum hozzájárulásával – emlékeztetett a használati viszonyokra Gál Sándor, a Haladás Sportkomplexum Fejlesztő Nonprofi t Kft. ügyvezetője. Éppen ezért irányította a HVSE-hez Pődör Zoltánt, a Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia elnökét, amikor júniusban megkereste azzal, hogy használná az SZKKA a létesítményt.

Ehhez képest az Éljen Szombathely! Egyesület közleményt adott ki, abban azt írták: „Gál Sándor szembe megy a város érdekeivel, amikor az egyértelmű közgyűlési döntés ellenére nem engedi a Haladás stadionban edzeni városunk új bajnokcsapatát, az SZKKA kézilabdás lányait. Felszólítjuk Gál Sándort, hogy döntse el: vagy a város érdekében végzi tevékenységét, vagy mondjon le az ügyvezetői tisztségéről”.

Gál Sándor: Sportkomplexumra van szükség
Fotó: Horváth Balázs

Gál Sándor elmondta: hármas egyeztetés lett a megbeszélések eredménye, július 9-én tárgyalt Homlok Zsolt, a Haladás VSE társadalmi elnöke, Gál Sándor, a Haladás Sportkomplexum Fejlesztő Nonprofi t Kft. ügyvezetője és Pődör Zoltán, a Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia elnöke. Arról a megbeszélésről annyit tudni, hogy a Homlok Zsolt által felajánlott kompromisszumot Pődör Zoltán nem fogadta el, mivel a felkészüléshez szükséges teremproblémáik megoldódtak – ismertette Gál Sándor. Hogy ezen kívül mi hangzott még el, megállapodtak-e valamiben a felek, arról nem kívánt nyilatkozni az ügyvezető. – Hosszú távon az a cél és az az érdek, hogy a felettébb fura körülmények között kivált kézilabda szakosztály visszatérjen a Haladás nagy családjába – mondta előre tekintve, az ügy summázásaként az ügyvezető. – Megdöbbenéssel látom, hogy sportszakmai nézetkülönbségeket eszközként használnak fel a politikában, értem ez alatt a személyemet ért támadásokat is. A HVSE és a Sportkomplexum között kötte tett használatról szóló megállapodást anno jóváhagyta a cég felügyelőbizottsága, két közgyűlési bizottság, és ami a legfontosabb, Szombathely közgyűlése is egyhangúlag. Az általam vezetett társaság ennek a felhatalmazásnak a szellemében járt el. Mindenesetre az látszik, hogy a sportkomplexumra komoly szüksége van a városnak, hiszen szerencsére rengetegen akarnak sportolni Szombathelyen – fűzte hozzá Gál Sándor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!