Fölszállott a páva

2017.12.30. 09:13

Különdíj a szombathelyi énekesnek – Mihaela 1 milliót kapott az FM-től

A középdöntőig jutott, a döntőben aztán ünnepélyesen 1 millió forintot vehetett át Veres Mihaela szombathelyi énekes a Fölszállott a páva című népzenei tehetségkutató műsorban.

Bakos Ágnes

Fotó: Kobza Miklós MTVA

V. Németh Zsolt, a Földművelésügyi Minisztérium hungarikumokért is felelős államtitkára adta át az 1 millió forintos különdíjat Veres Mihaelának a „Páva” gálaműsorának végén, a közmédia óbudai stúdiójában. Az államtitkár lapunknak elmondta: külön öröm, hogy a hungarikumokért is felelős tárca különdíjasa idén Vas megyei, a szombathelyi Bartók Béla Zeneiskola népzene tanszakának növendéke. Veres Mihaela az énekes szólisták és énekegyüttesek kategóriában volt versenyben a sorozatban, a középdöntőig jutott – de így is nyertes Földesi János és Földesi Jánosné tanítványa. Ez volt az ötödik sorozata az MTVA és a Hagyományok Háza népzenei és néptáncos tehetségkutató műsorának, a Fölszállott a pávának, amit a moldvai Pusztinából Szombathelyre települt énekes is színesített.

Fotó: Kobza Miklós MTVA

A verseny közönségdíjasa a Tatrospart Néptánccsoport lett, a táncegyüttesek kategóriájában a Kalotaszeg Legénytársulat, szóló és párostánc kategóriában Fodor Mátyás, a hangszeres szólisták és zenekarok kategóriájában a Pósfa Zenekar, az énekes szólisták és énekegyüttesek kategóriájában pedig a Pendely Énekegyüttes vehette át a kettő-kettő millió forintos nyereményt.

Mihaelán kívül több más előadó is kapott külön elismeréseket, ugyancsak 1-1 millió forint értékben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!