oktatás

2021.01.30. 07:00

Megkapták félévi értesítőjüket a diákok – Eredményes félévet zárhattak

Az iskoláknak pénteken kellett értesíteniük a diákokat és a szülőket a félévi eredményekről.

Tóth Kata

20210129 félévi bizonyítványosztás, Paksiné Kecze Tünde Dávid Nóra és Horváth Bálint, Rgyházasrádóc, Szendi Péter, Vas Népe

Forrás: VN

Fotó: Szendi Péter

Egyházasrádóc

Az egyházasrádóci Kossuth Lajos Általános Iskolában és a Celldömölki Berzsenyi Dániel Gimnáziumban is rákérdeztünk: mit mutatnak a jegyek. – Jól sikerült a félévem, de jobban is igyekezhettem volna. Első helyre a Brenner-gimnáziumot jelöltem meg. Remélem, van esélyem az egyházi iskolába – hallottuk Dávid Nórától. Horváth Bálint (ablaküvegen át készült képünkön) jeles eredménnyel zárt, ő Egyházasrádócról a Horváth Boldizsár-középiskolába és informatikai pályára készül.

Az egyházasrádóci iskola nyolcadikosai egyetértettek abban, hogy a félév az érdemjegyek miatt kicsit stresszes volt, annak kimondottan örültek, hogy nem online tanultak, és az új módszer szerinti tanítást nagyon élvezték. Erről Süle Erika igazgató beszélt.

– Szerencsések vagyunk, szinte teljes létszámmal működtünk egész félévben, a rendezvények, délutáni foglalkozások viszont kényszerűen elmaradtak. A felszabadult energiával a tantestületünk belekezdett valami újba. Szeptembertől az ELTE koordinálásával adaptív oktatási módszertant vezettünk be. Interaktív módszerekkel, sok csoport- és páros munkával dolgozunk a tanórákon. A gyerekek nagyon élvezik, érezhetően nőtt a motivációjuk, javultak a jegyeik. Összességében nyugodt és eredményes volt a félév – hallottuk Süle Erikától.

Százhuszonnyolc diák kapott náluk félévi értesítőt: az 1. és 2. osztályosok szöveges értékelést, a többiek érdemjegyeket. Paksiné Kecze Tünde, a nyolcadikosok osztályfőnöke elégedett a gyerekekkel.

– Szorgalmasak voltak mind a tizenheten. Az osztály életének középpontjában a továbbtanulás állt. Mindig kihívás a pályaválasztás, a döntést nehezítette, hogy csak online volt lehetőség nyílt napokra a középiskolákban.

Az egyházasrádóci iskola nyolcadikosai a második tanórán kapták kézbe az értesítőt. A járványhelyzet miatt kívülről, az ablakon át fotózhattuk le Paksiné Kecze Tündét és Dávid Nórát
Fotó: Szendi Péter / VN

Celldömölk

A celldömölki Berzsenyi-gimnáziumban november 11. óta online oktatás folyik. Nemcsak a tanítást, minden egyéb programot is online módon kellett és kell megoldaniuk. Dózsáné Balogh Viola igazgatóhelyettes elmondta: a tíz gimnáziumi osztály 257 tanulója a félévi értesítőjét is online kapja meg, az eredményről a KRÉTA naplón keresztül értesültek a szülőkkel együtt. A végzősöket ezekben a hetekben már az érettségire és a felsőoktatásba való jelentkezés foglalkoztatja. A félévi osztályzatok azt mutatják meg nekik, hol tartanak a felkészülési folyamatban. Ugyanakkor a félévi dokumentum nem véletlenül viseli az értesítő, nem pedig a bizonyítvány nevet: tájékoztatás, figyelmeztetés vagy megnyugtatás az eredmény arra vonatkozóan, helyes úton jár-e a diák. Van még idő a korrekcióra, és remélhetőleg sokan élnek is majd ezzel. A felsőoktatásba való belépéshez a tanév végi osztályzatok adják a felvételi pontok egy részét, ezt már az alsóbb éveseknek is érdemes szem előtt tartaniuk.

– A félévi értesítő jelzés: az idénre szabott penzum feléhez érkeznek a gyerekek, ám a második félév még rendelkezésre áll, és a nyolcadik osztályosok kivételével az év végi értékelés nyom igazán a latban – fogalmazott Rozmán László, a Sárvári Tankerületi Központ igazgatója. Majd hozzáfűzte: – A mögöttünk álló félévben a világjárvány árnyékában dolgoztunk, le kellett mondani a közösségi együttlétekről, megnehezedett a kommunikáció, ennek ellenére sikeres félévet zárnak köznevelési intézményeink. A tankerületi központ igazgatója az intézményvezetőknek, pedagógusoknak megköszönte a színvonalas munkát, a szülőknek az együttműködést, a gyerekeknek pedig azt, hogy a rendkívüli körülmények ellenére helytálltak és jól dolgoztak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!