Egymilliárdos beruházást avattak

2019.12.20. 11:30

Nagy István miniszter az agrárium korszakváltásáról beszélt

A magyar agrárium korszakváltásának időszakát is jelzi a Sárváron átadott új mezőgazdasági gépértékesítő és javítóközpont – jelentette ki Nagy István agrárminiszter az Axiál Kft. egymilliárd forintos önerős beruházásának az átadóján.

Pajor András

Ágh Péter, Nagy István, Kondora István, Harsányi Zsolt és az Axiál vezetői az avatáson Fotó: Pajor András

A kormányzat elkötelezett a magyar mezőgazdaság technológiai korszerűsítése iránt, ami része az erősödő magyar nemzetgazdaság bővülésének. – A szaktárca vidékfejlesztési programja révén a gazdák és agrárvállalkozások mintegy 134 milliárd forint értékben vásároltak új gépeket – számolt be a miniszter.

Az 1400 négyzetméteres épület szervizcsarnokában megtartott ünnepségen Kondora István polgármester hangsúlyozta: a helyi és a kormányzati segítséggel létrejövő beruházások mellett a magánerős fejlesztések teszik teljessé a település jövőjét.

Ágh Péter, Nagy István, Kondora István, Harsányi Zsolt és az Axiál
vezetői az avatáson Fotó: Pajor András

 

Az összesen közel ezer főt foglalkoztató, 85 milliárd éves forgalmú, országos hálózattal rendelkező magyar tulajdonú cég régóta tervezte a már kicsinek bizonyult korábbi szombathelyi telephely cseréjét.

 

– A 88-as út északi várost elkerülő szakasza mellett alig nyolc hónap alatt felépült bázisnak jó a megközelíthetősége is közrejátszott az új helyszín kiválasztásában – számolt be Harsányi Zsolt, az Axiál tulajdonosa, ügyvezető igazgatója.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!