egy kisfiú súlyosan megsérült

2018.10.21. 18:51

Ostffyasszonyfai kutyatámadás: megszólalt az eb gazdája

Ostffyasszonyfa Mentőhelikopterrel szállítottak kórházba Budapestre egy kétéves kisfiút Ostffyasszonyfáról, mert az utcán megtámadta egy rotveiler. Megharapta a védelmére kelő édesanyját is. A faluban járva megtudtuk, hogy a kutya a Mihácsi Szabolcs polgármesteré, gyakran volt kint az utcán.

Merklin Tímea

Fotó: Szendi Péter

A Celldömölki Rendőrkapitányság az ügyben gondatlanságból elkövetett súlyos testi sértés vétség gyanúja miatt büntetőeljárást indított. Vasárnap felkerestük Ostffyasszonyfán az Akác utcát, ahol a baleset történt.

Becsengettünk ahhoz a családhoz, ahová a kétéves gyermek tartozik, de csak szomorúan intettek, nem kívántak nyilatkozni. Elmentünk ahhoz a házhoz, ami mellett megtámadta a kisfiút a kutya, a szomszédok megmutatták a lyukat, ahol ki-be járkált a kerítésen.

Fotók: Szendi Péter

Megkérdeztük Mihácsi Szabolcs polgármestert az esetről: hogy kerül közterületre rendszeresen a kutyája? Miért nem csináltatták meg a kerítésen azt a lyukat? Mit mond a támadása után a hatósági állatorvos? Hogy van most a kisfiú és az édesanyja?

Mihácsi Szabolcs elmondta, az eb a 80 éves édesanyjára vigyáz, az ő sarokházának első udvarán van a tartási helye, amely zárható, azonban a polgármester a látogatása után elfelejtette bezárni, lelakatolni az utcai ajtót. A szomszédoktól tudja, hogy az édesanyja kiment a kapun, a kutya mellette szökhetett ki a Hegyalja utcára, onnan került vissza hátrafelé az Akác utcára, ahol a kerítésen a lyuk van, ott mehetett be a hátsó udvarra, és onnan jött ki, amikor megtámadta a kisfiút. – Nagyon sajnálom, ami történt, az eset családi tragédia, mert a húgom unokáját harapta meg. Nem akarom letolni magamról a felelősséget az édesanyámra, akinek az egészségi állapota nem tökéletes, és a rövid távú memóriája hiányos, de nem a hátsó udvar a kutya tartási helye, hanem az első udvar, amit elfelejtettem szombaton bezárni – mondta a polgármester.

Rákérdeztünk a hatósági állatorvos véleményére, azt mondta, hétvége lévén még nem beszélt vele, de meg fogja vizsgálni. A falubeli orvos jelezte: a kutyát a tartási helyén 14 napra karanténban kell tartani, most el van zárva. Mihácsi Szabolcs kezdeményezte, hogy a megfigyelés idejére vigyék a kutyát a celldömölki ebrendészetre. Az ebrendész azt mondta, amint helyet tud biztosítani, elszállítja.

Kérdésünkre, hogy milyen állapotban van most a kétéves Marcell, a polgármester elmondta, a húgától tájékozódott: a kisfiút szombaton este 7 és 10 óra között műtötték. A fejtetőtől a füle aljáig tépte fel a kutya a bőrét, több nagy mély seb volt rajta. A harapás szerveket nem roncsolt, idegeket nem ért. A műtét során tudták kezelni a sebeket – valószínűleg plasztikai beavatkozásra volt szükség –, Marcell állapota kielégítő, jó a vérkeringése, a szervezete bírja a kezeléseket. Kétnaponta lesz kötözés. Megműtötték az édesanyját is, akinek a kezét marta meg a kutya, miközben a kisfiú védelmére kelt. A lelki trauma nála nagyobb, mint a fizikai sérülés.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!