Élőzene az újdonság

2019.04.27. 07:00

Ötödik szezonját kezdi a bükfürdői termelői piac

Megnyílt pénteken a bükfürdői termelői piac ötödik szezonja. Péntekenként kínálják portékáikat az árusok, az élőzene az idei újdonság és az is, hogy hamarosan térképre kerül ez a piac is.

Bakos Ágnes

Sorban álltak a húsáruért már a tegnapi piacnyitás perceiben. Kondora Bálint, a Vas Megyei Közgyűlés alelnökeként hangsúlyozta, hamarosan térképre kerül a bükfürdői termelői piac, hiszen a Vas Megyei Turizmus Szövetség jóvoltából készül a vasi gasztrotérkép. Fotók: Szendi Péter

Sajttal, húsáruval, mézzel, friss zöldséggel savanyúsággal, de még kézműves árukkal is várták az érdeklődőket tegnap délután a bükfürdői termelői piac árusai. Így lesz ez minden pénteken október 18-áig. A „heti vásár” egyszerre szól a helyieknek és a messziről jött turistáknak is, ez az egyik különlegessége, mondta a szezonnyitón dr. Kondora Bálint, a Vas Megyei Közgyűlés alelnöke. Beszélt arról is, hogy hamarosan térképre kerül a bükfürdői piac, hiszen a vasi gasztrotérkép után a termelői piacokról készít hasonlót a Vas Megyei Turizmus Szövetség.

Sorban álltak a húsáruért már a pénteki piacnyitás perceiben. Kondora Bálint, a Vas Megyei Közgyűlés alelnökeként hangsúlyozta, hamarosan térképre kerül a bükfürdői termelői piac, hiszen a Vas Megyei Turizmus Szövetség jóvoltából készül a vasi gasztrotérkép. Fotók: Szendi Péter

– Hiánypótló a termelői piac – mondta Baranyai Róbert. Bük alpolgármestere arról is beszélt: ha minden a tervek szerint alakul, a mostaninál modernebb, szebb teret tudnak majd biztosítani a piacnak.

Kerek évfordulót ünnepel a piac mellett a működtető, a Bük, Bükfürdő Közhasznú Turisztikai Egyesület is – mondta Spilenberg Andrea, a szervezet elnöke. A piac öt-, a szervezet tízéves, taglétszáma kétszáz feletti. Az idei szezon újdonságáról is beszámolt: élőzene lesz a piaci forgatagban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!