tűzeset

2020.11.02. 21:56

Súlyosan megégett egy férfi, amikor kigyulladt egy kisház Szombathelyen

Egy gázpalack is felrobbant a tűzben, a ház teljesen leégett.

Horváth Istvánné

 

Hétfőn este tűz keletkezett Szombathelyen, a Törpe utcában egy 25 négyzetméteres hétvégi házban. A Parkerdőben lévő épület teljes terjedelmében égett, és egy gázpalack is felrobbant a tűzben. A lángokat két tűzoltóautóval és egy vízszállító járművel közelítették meg a hivatásos tűzoltók, illetve a szombathelyi önkéntes tűzoltók is egy járművel a helyszínre érkeztek. Az utcát az itt lakók lelakatolt kapuval zárták le, ez hátráltatta a tűzoltók munkáját, a szűk utca másik oldaláról pedig parkoló járművek miatt nem lehetett a helyszínre menni, így a tűzoltók erővágóval kinyitották a kaput, majd több mint 60 méter vízvezetéket kellett kihúzniuk, hogy a lángoló épülethez jussanak.

Fotó: Horváth Istvánné
Fotó: Horváth Istvánné

Úgy tudjuk, hogy a tűzben súlyosan megégett férfi néhány hónapja életvitelszerűen lakott a kisházban, a mentők a sérülései miatt kórházba szállították.

Fotó: Horváth Istvánné
Fotó: Horváth Istvánné

Korábban már írtunk a Vas Népe cikkében arról, hogy mennyire veszélyes lezárni ezeket az egyébként legtöbbször osztatlan közös tulajdonban lévő utcákat, mivel ez hátráltatja az esetleges mentést.

Fotó: Horváth Istvánné
Fotó: Horváth Istvánné

A környéken a tűzivíz-hálózat sincs kiépítve, tűzcsap sokszor csak több száz méteres vagy akár kilométeres távolságban is lehet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!