9 középiskola versenyzett

2018.02.22. 20:09

Szombathely is felavatta a gólyákat

Gólyaavatót tartottak csütörtökön a sportházban. A diákok összemérhették tudásukat és kreativitásukat is.

Csizmadia Anna

Hetedik alkalommal rendezte meg Szombathely diákönkormányzata a városi gólyaavatót. A rendezvényen azok a kilencedikesek vehettek részt, akik megnyerték a saját iskolájukban tartott gólyaavatót.

Történelmi korszakok

Horváth Zsolt diákpolgármester és Iker Enikő diák-alpolgármester köszöntőjét követően dr. Puskás Tivadar, Szombathely polgármesterének beszédét hallgathatták meg a jelenlevők, dr. Székely János megyés püspök pedig áldást adott a középiskolásokra. Az eseményt dr. Hende Csaba, az Országgyűlés alelnöke, Szombathely országgyűlési képviselője is megtisztelte jelenlétével. Idén kilenc középiskola tanulói mérették meg magukat a versenyen, aminek sajátos témája volt: a történelmi korszakok.

A diákok már előre kihúzták az adott témát, amely kapcsán osztályvideót, kreatív produkciót és egy gasztronómiai menüt kellett összeállítaniuk.

Ki a legjobb?

A zenés-táncos produkciók között tapsmérést is tartottak, hogy melyik iskola tanulói és közönségük tudnak a legelszántabban szurkolni. A tomboló fiatalok egymást túlüvöltve próbálták a zsűri tudtára adni, hogy ők a legjobbak.

A színvonalas produkciók közben a szervezők háttérfeladatokkal is meglepték a csapatokat. Az egyik feladatban

pohártornyot kellett építeniük a csapatoknak, de előtte fel kellett fújni a pohárban lévő lufit, később pedig táncpárbajban mérkőztek meg a csapatok.

A közönségnek is készültek játékkal a szervezők: történelmi filmek címét kellett kitalálni a lejátszott betétdal alapján, amivel mozijegyet nyerhettek a szerencsések.

A diákönkormányzat arról is gondoskodott, hogy azok a diákok is részesei lehessenek az élménynek, akik nem tudtak elmenni: a Facebookon élő közvetítésben is nézhették az este egy részét.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!