labdarúgás

2020.11.01. 17:01

Nyert a Haladás a Békéscsaba ellen

A labdarúgó NB II. 14. fordulójában a Szombathelyi Haladás 5-0-ra legyőzte a tartalékos Békéscsabát.

Pum András

20201101 Haladás - Békéscsaba férfi NB2es mérkőzés előtti bemelegítés, Szombathely, Cseh Gábor, CSG, Vas Népe

Fotó: Cseh Gábor

14. perc: Mocsi jobb oldali beadását Horváth Olivér 10 méterről, nagy helyzetből fölé lőtte.

17. perc: Medgyes 19 méterről, középről eleresztett lövése centikkel suhant el a felső léc felett.

21. perc: Rácz jobb oldali beadását Medgyes gyönyörű mozdulattal, félfordulattal 12 méterről a jobb sarokba lőtte (1-0).

36. perc: Csilus tette le a labdát Kiss Bencének, a középpályás középről, 19 méterről kilőtte a jobb sarkot (2-0).

54. perc: Rácz passzolt Németh Milánhoz, a védő bal oldali beadását Horváth Péter öt méterről a saját kapujába vágta – öngól (3-0).

69. perc: Egy kipattanó labda Rácz elé került, a támadó 15 méterről kilőtte a bal sarkot (4-0).

61. perc: Németh Márió 19 méteres szabadrúgása a sorfalról a felső lécre, onnan szögletre pattant.

78. perc: Tóth Barnát buktatták a tizenhatoson belül. A büntetőt a sértett a bal sarokba helyezte (5-0).

83. perc: Kállai jobbról, 20 méterről a felső kapufát találta el.

 

A vendégek a koronavírus-járvány miatt elsősorban fiatalokkal és mindössze egy mezőnycserével és egy cserekapussal érkeztek a mérkőzésre, igaz, a szombathelyieknél is akadtak hiányzók. A korábban sérült Bosnjak Predrag viszont már a cserepadon foglalt helyet. Ahogy az várható volt, a vasiak ragadták magukhoz a kezdeményezést, a fiatalokkal felálló vendégek védekezésre rendezkedtek be. Egykapuzott a hazai együttes, a játék szinte kizárólag a békéscsabai térfélen zajlott. A nagy fölény a félidő közepére góllá érett, a szombathelyiek egy gyönyörű Medgyes-találattal megszerezték a vezetést. A folytatásban a hazai előny dacára sem változott a játék képe, a Haladás támadott, a Békéscsaba védekezett. A vasiak Kiss Bence mutatós lövésével aztán már két góllal vezettek – egyre inkább eldőlni látszott a találkozó. A félidő hátralévő részében is a vasiak domináltak, igaz, a szünet előtt Verpecznek is kellett két nagyot védenie. Szünet után is folytatódott az egyoldalú mérkőzés, a vasiak hamarosan egy öngóllal már 3-0-ra vezettek. Eldőlt a találkozó, ennek ellenére a zöld-fehérek továbbra is mentek előre, látszott, újabb gólokat akarnak szerezni. És szereztek is, Rácz szép lövésével meglett a szombathelyiek negyedik találata. Nem volt megállás, a sorozatos cserék után is ugyanolyan lendületesen, jól futballozott a zöld-fehér együttes. A csabaiak hősiesen küzdöttek, de már csak lelkes statiszták voltak a találkozón. Aztán a csereként beállt Tóth Barna is betalált büntetőből. A Haladás végig uralta a találkozót, még tetemes előnye birtokában is újabb rohamokat vezetett, akár még nagyobb arányban is nyerhetett volna a lelkesen küzdő, fi atalokkal felálló, de megtizedelt Békéscsaba ellen. Szerdán 18 órakor Csákváron lépnek pályára a zöld-fehérek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!