KOSÁRLABDA FÉRFI MAGYAR BAJNOKSÁG

2018.03.09. 20:28

Tisza-parti rangadó előtt áll az Egis Körmend

 A kupagyőztes és egyben bajnoki listavezető Szolnoki Olaj KK otthonában folytatja az alapszakasz mérkőzéssorozatát az Egis Körmend szombaton este (18.00).

Tóth Judit

Novemberben Körmenden Steven Davis (szemben) utolsó másodperces triplájával a vasiak nyertek Fotó: Szendi Péter

A nagy meccsek hete ez az Egis Körmend számára. Szerdán a tavalyi olasz bajnok Umana Reyer Venezia otthonában játszottak a piros-feketék a FIBA Europe Cupban, és 32 ponttal (83-51) maradtak alul. Szombaton (18.00) is kemény dió vár Ferencz Csabáékra, a Szolnok ellen lépnek pályára a Tiszaligeti Sportcsarnokban, a 22. fordulóban. A Szolnoki Olaj KK eddigi eredményei magukért beszélnek: Dragan Aleksic együttese februárban megnyerte a Magyar Kupát – összességében már hetedszer – és vezeti a bajnoki tabellát is, 18 győzelemmel és 3 vereséggel. Az egyik fiaskót éppen Körmenden gyűjtötte be a Tisza-parti alakulat még tavaly novemberben (76-74). Az akkori mérkőzésen nüanszok döntöttek a vasiak javára: Steven Davis a dudaszó pillanatában dobott triplát, így tudott nyerni a Potocnik-legénység.

A Körmend jelenleg nincs topon, igaz, nem is a könnyű ellenfelek időszaka ez. A mérkőzésén nem tudtak nyerni a Rába-partiak. A szlovén KK Zlatorog Lasko otthonában elszenvedett vereséggel (89-81) kiestek az Alpok-Adria Kupából, a múlt heti bajnoki fordulóban a Falcótól kaptak ki (83-79), a szerdai olasz vereség pedig igazi kiütést jelentett. A szolnokiak nagyon jól menetelnek, legutóbbi két meccsükön igencsak elkalapálták ellenfeleiket. Az Atomerőmű otthonában 33 ponttal nyertek (57-90), a MAFC-ot pedig hazai pályán hagyták helyben (102-73).

Novemberben Körmenden Steven Davis (szemben) utolsó másodperces triplájával a vasiak nyertek Fotó: Szendi Péter

- Ismét egy nehéz sorozat közepette vagyunk, a folyamatos terhelés nagy erőpróba mindenki számára. Alig értünk haza Olaszországból, máris utazunk Szolnokra. Azt tudtuk, hogy a Venezia egy bombaerős csapat, de azt gondolom, annál többre vagyunk képesek, mint amit mutattunk. Az olaszok gyakorlatilag összeroppantottak bennünket, uralni akarták és tudták is a mérkőzést. A Szolnok elleni bajnoki sem lesz sokkal könnyebb, hiszen a hazaiaknak hosszú a kispadjuk, játékosaik nagyon rendben vannak, ideértve az idegenlégiósokat és a magyar magot is. A célunk, hogy meglepjük a Szolnokot, és javítsunk az elmúlt hetek negatív sorozatán – mondta Gasper Potocnik, a körmendiek vezetőedzője.

Nagy csata várható szombaton a Tisza-parton: a Körmendnek nagy fegyvertény lenne egy idegenbeli győzelem, amit a Szolnok nyilván nem fog könnyen adni. Ferenczéknek azért is nagyon kellene egy bravúr, hogy a felsőházban elfoglalt előkelő – jelenleg harmadik – helyüket megőrizzék.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!