Tuti tippek

2019.07.20. 15:30

Vas megyei fotóhelyszínek, nem csak esküvőre

Az elmúlt években a divatból szinte szokássá vált a jegyesfotók és kreatív fényképek készítése a párok számára. Időnként jó érzés elővenni a fotóalbumot és a képek alapján visszaemlékezni a nagy napra.

vaol.hu

Processed with VSCO with t1 preset

Az esküvői időszak rendkívül kitolódott, ami annak köszönhető, hogy egyre több étterem, hotel foglalkozik professzionálisan ilyen típusú rendezvényekkel. Illetve bár sokan tagadják az időjárás változás is kiveszi a részét az esküvői trend alakulásából. Tavasszal egyre korábban jön a jó idő és hamar felmelegszik a hőmérséklet és késő ősszel is lehet már kellemesnek mondható 20 fok körüli időjárás.

Így akit a tavaszi virágok bűvölnek el, ugyanúgy tarthatja kint a ceremóniát, mint az, aki nyáron olvadozik a napon, vagy az, aki inkább a sárguló levelek alatt mondaná ki az Igent. Természetesen a téli esküvő is csodálatos esemény, csak akkor számolni kell azzal, hogy a násznépnek külön pokrócokat és lélekmelegítőt osszanak ki a kertben tartott szertartásra.

A Nagy Nap fényképeken való megörökítésekor is csodás hangulatot varázsolhat ha a pár egy hóvirágos réten andalog vagy épp egy őszi erdőben bújócskázik a fák között.

Szerencsére, aki Vas megyében esküszik, nem kell messzire mennie ahhoz, hogy gyönyörű tájakat találjon a hangulatos képek elkészítéséhez. Megyénkben akadnak kastélyok, romok, csodás kertek, erdők, mezők, tavak, ahol szinte bármelyik évszakban el lehet készíteni a romantikus vagy épp viccesebb jegyes vagy esküvői fotókat.

Varga Enikő, lelkes hobbifotós segítségével összegyűjtöttük Vas megye legközkedveltebb és legcsodásabb helyszíneit is, amit meg is osztunk olvasóinkkal!

A leggyakrabban felkeresett helyszínek közé tartozik a Szombathelyi vagy a Kőszegi csónakázó-tó, az Abért-tó. Az ország ékszerdobozának, Kőszegnek pedig szinte minden utcácskája aranyat ér, de nem szabad elfeledkezni a várról és a csodás parkjáról sem.

Sárváron és Sorokpolányban a várak kertjeiben is gyakran látható, ahogy szerelmes párokról készülnek a képek.

Ezeken kívül a Jeli- vagy Kámoni arborétum is gyönyörű háttérként szolgálhat.

Most pedig következzenek az Enikő által kedvelt és javasolt helyszínek:

Mesteri csodás panorámája magával ragadja az embert, akácvirágzáskor pedig az illata megrészegítheti a párokat is. Csodás kerteket lehet itt találni, aranyos hétvégi házakkal és a helyiek is rendkívül barátságosak.

Az akác fehér virágai a menyasszonyi ruha szépségével vetekednek Fotók: Varga Enikő

Kőszegen a Szabó-hegyre is érdemes ellátogatni, az erdő mindig gyönyörű és a rejtett tisztásokon meghitt képek készülhetnek.

Egy apró dísszel a fán igazi vintage stílust teremthetünk

Cákon, a Kőszegi pogányoknál a pincesor és a bor témája kerül előtérbe.

H a apár mindkét tagja szereti a bort, ez a tökéletes hely a számukra

Bozsokon az elhagyatott kastélyhoz odavezető út is csodálatos, a patak pedig csodás dísze a helynek.

A termésezt apró díszeivel járul hozzá a csodás képekhez

Nem messze tőle, szintén Bozsokon található a Malomporta rendkívül igényes és romantikus helyszín.

Nem hagyományos ámde annál romantikusabb képek készülhetnek ősszel is

Horvátzsidánynál a repcemezőkre és búzatáblákra a lemenő nap sugarai varázsolnak mesebeli fényeket, ha az ember türelmesen kivárja a megfelelő pillanatot.

Érdemes kivárni a tökéletes pillanatot és játszani a napfénnyel

Az Őrség csak így említhető, szinte minden egyes faluban található olyan kincset érő kis rész, ami magával ragadja az embert. A sok kis utcácskának, szernek, erdőnek és arborétumnak szinte lehetetlen lenne a végére érni, de ha valaki ellátogat oda, félpercenként talál egy olyan helyszínt, amibe beleszeret.

A macskaköves utcákon érdemes megállni

Celldömölkön a vulkanikus eredetű Ság-hegyen a kráterben készíthetőek csodás, akár távoli képek is.

Nem csak a menyasszonyi ruha néz ki jól ágra akasztva

Reméljük ezzel a cikkel segíthettünk a fotózás előtt álló pároknak, másoknak pedig talán meghoztuk a kedvét egy sétára Vas megye mese tájain.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!