Újabb siker

2018.01.20. 20:29

Visszavágott az Egis Körmend

Lendületes játékkal, harminckilenc ponttal nyert az Egis Körmend a Sopron ellen a bajnokság 16. fordulójában.

Tóth Judit

Egis Körmend – Sopron KC 96–57 (31–13, 23–9, 21–19, 21–16)

Körmend, 2000 néző V: Cziffra Cs., Fodor A., Horváth A.

KÖRMEND: Dillard 11/9, HOLLINS 20/18, FERENCZ 12/12, TUOYO 12/6, Horti 8

Csere: CSORVÁSI 15, Halász, Fanning 7/6, Davis 7, Bán 4, Németh, Márton

Vezetőedző: Gasper Potocnik

SOPRON: Parker 8/3, Duvnjak 6/6, EL-AMIN 8, Takács 3/3, Watkins 6

Csere: Dénes 8/6, MÉSZÁROS 13, Bagó, Kántor 3, Polgárdy 2, Verner

Vezetőedző: Sabáli Balázs

Az eredmény alakulása. 5. p.: 19-4. 8. p.: 29-7. 13. p.: 37-17 17. p.: 49-19 24. p.: 64-32 . 27. p.: 69-37 33. p.: 82-41 37. p.: 89-50

Kipontozódott: -

A mérkőzésen kezdőként lépett pályára a Körmend új iránytója, Kevin Dillard, akinek a napokban váltotta ki licenszént a vasi együttes. Az amerikai már a hetedik légiósa a Körmendnek, így Sebastian Koch játékengedélyét visszavonták. Ennek értelmében az osztrák a hazai bajnokságban nem szerepelhet, nemzetközi mérkőzéseken viszont igen.

Parádés hangulatban indult a találkozó: nem csak a hazai tábor volt hangos, a soproni drukkerek is kitettek magukért.

Körmendi részről hárompontos parádéval startolt a meccs, Hollins háromszor, Ferencz és Dillard egyszer talált be, a vendégektől csak El-Amin tudott válaszolni egy duplával. Gyorsan tíz fölé repítette magát a Körmend, éltette is a hazai szurkolótábor a piros-feketéket. Tuoyo kiosztott egy sapkát, majd egy hármassal is beköszönt, utána Csorvásit játszották meg többször a palánk alatt, sikerrel. Máris húsz pontra ugrott a hazai gárda előnye.

A második negyedben kapkodva kezdtek a hazaiak is, a Sopron továbbra is nagyon erőtlenül játszott és pontatlanul dobott. Dillard és Hollins adott lendületet a játéknak, előbbi jó passzokat osztogatott, utóbbi már az hatodik hárompontossal volt eredményes. Horti és Tuoyo zsákolásánál még nagyobb lett a körmendi drukkerek hangja, a 17. percben már harmincpontos előnynél járt a vasi csapat. A félidő végén Ferencz akasztotta be második tripláját, így harminckét pontos hazai előnnyel mehettek szünetre a csapatok (54-22).

A körmendi csapatkapitány, Ferencz ott folytatta, ahol abbahagyta, mindjárt szórt egy triplát a harmadik negyed elején is, nem sokkal később a soproniak közül Takács tette ugyanezt.

Tuoyo pillanatai következtek, előbb egy gyűrűszaggató zsákolás, majd egy tripla. Csorvási sem maradt le, a palánk alatt szerzett pontokat.

Az utolsó negyedben Dillard adott zseniális passzt Davis zsákolásához, majd újra Csorvási szerzett kosarat, ezzel már negyvenegy ponttal ment a Körmend. Közben átlépte a félszázat a Sopron is, de a nagy előnyt tartani tudták a piros-feketék. Sikerült a revans, lendületes, látványos játékkal, triplaesővel nyert a Körmend, a gyenge dobóformát mutató, rosszul védekező, elképzelés nélkül játszó Sopronnal szemben.

Gasper Potocnik: Jól kezdtünk, okosan játszottunk, támadásban és védekezésben is odatették magukat a fiúk. Gratulálok a csapatomnak, külön köszönöm a szurkolók támogatását. Előre nézünk, szerdán nehéz meccs vár ránk a FIBA kupában a törökök ellen.

Sabáli Balász: Öt triplát kaptunk az elején, ez meghatározta az egész mérkőzés menetét. A védekezésünk gyenge volt, a Körmend viszont agresszíven védekezett, ez elbizonytalanította a játékosaimat. A 39 pontos vereséget nem lehet megmagyarázni, ma nem volt sok energia a csapatban. A szurkolóinkban viszont igen, nekik ezúton is köszönöm, hogy elkísértek bennünket és végig kitartottak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában