Video

2009.11.03. 15:22

Kutyáknak építettek luxushotelt (videóval)

Fedett úszómedence, kozmetikus, VIP szoba és játék - ezek várják a kutyákat azokban a luxushotelekben, amelyeket kifejezetten ebeknek építettek. A tulajdonosok a kóbor-állatok számát akarják visszaszorítani.

Garai Antal 'Atom'

Taipei-ben évről-évre egyre több a kóbor kutya az utcákon. Ennek egyik legfőbb oka az, hogy divatból vásárolnak kiskutyákat, s nem gondolnak bele az újdonsült gazdik, hogy kedvencük megnő s folyamatos gondoskodást igényel, s végül a kutyák az utcán végzik. A másik kiváltó ok az, hogy egyes kutyatulajok hosszabb (akár hónapokig tartó) üzleti útra mennek, s nincs kire bízniuk kedvencüket.. Ezt a problémát hivatott megoldani az a több kutyahotel, ami a városban már megépült, működik.

Leleményes vállalkozók úgy döntöttek, hogy ha az emberek lakhatnak luxuskörülmények közt, akkor az ebek is megérdemlik azt, így megpróbáltak többféle alternatívát is nyújtani a kedvencek elhelyezésére, ami által nem kerülnek utcára a blökik és a macskák. Egy nap 14 dollárba kerül, ezért a kis kedvenc kap egy „szobát”, és természetesen ételt, teljes körű ellátást. Az egyik hotelben a kutyák fedett medencében úsznak, utána egy kozmetikai szalonban száradnak, s ha kicsit idegesebb természetű az eb, akkor felárért VIP-szobát is kaphat.

Egy másik hotelben hosszú sétákra viszik az ebeket a természetbe, ahol még mesélnek is nekik, hangulatjavítás céljából. Természetesen sok játék is jár a szállás mellé, nem csak egy szűk ketrec, ahogy az a nagyvilág háziállat-megőrzőire jellemző. A kutyahotelek egyre népszerűbbek, hogy ez visszaszorítja-e valamelyest Taipeiben a kóbor-kutya problémát, az majd csak később derül ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!