Video

2010.01.07. 13:26

Barack Obama elnyűhetetlen mosolya - 130-szor nézett ugyanúgy a kamerába

Ön képes lenne százharmincszor is ugyanazt a képet vágni? Tanuljon Barack Obamától, akinek külön fotóarca van!

Garai Antal 'Atom'

Létezik egy fotósorozat, amelyen Barack Obama amerikai elnök, s felesége, Michelle Obama First Lady pózól külföldi méltóságokkal. A fotósorozat 2009 szeptember 23-án készült a New York-i Metropolitan Művészeti Múzeumban tartott fogadáson. A megdöbbentő e képsorozatban, hogy az amerikai elnök minden egyes képen ugyanazzal a mosollyal, arckifejezéssel pózól.

Az első tíz kép után ez még csak megmosolyogtató, a harmincadik kép után már felhúzzuk szemöldökünket kérdően. Az ötvenedik kép után azt vizsgáljuk, hogy vajon manipulált képekről van-e szó, a hatvanadik után már azt latolgatjuk, hogy viaszbábú, vagy kartonfigura az elnök. A hetvenedik kép után már bizonyosak vagyunk abban, hogy egy robot áll a képeken.

Leleményes szerkesztők összegyűtjve a képeket egy 22 másodperces videót csináltak sokunk örömére. Ha jól figyelnek, a nyolcadik másodperc egyik képkockáján Bajnai Gordon is szerepel.

Barack Obama's amazingly consistent smile from Eric Spiegelman on Vimeo.

Az már biztos, hogy egy szobrásznak nem lenne nehéz Barack Obamával együtt dolgozni. Vajon gyakorolni kell ezt a fotóarcot vagy magától jön? Az eredeti fotósorozat megtekinthető ide kattintva.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!