Video

2009.12.23. 08:00

Ha iszol és vezetsz, egy rohadt idióta vagy! - sokkoló kampányfilm karácsonyra

Az ünnepek környékén több az ittas vezető az utakon, mint áltában. Ezt is célozza az az ausztrál kampányfilm, ami húsz évnyi sokkoló kisfilm felvételeit gyűjtötte egybe.

zaol.hu

A TAC (Transport Accidents Commission) egy biztosító (a harmadik fél biztosítója) az ausztrál Victoria Államban. A TAC egyik kötlessége, hogy csökkentse a balesetek számát, s ezekre 1989 decembere óta sokkoló reklámokkal, szlogenekkel hívja fel a figyelmet. Egyik legismertebb szlogenjük valahogy így szól: Ha iszol és utána vezetsz, akkor egy rohadt idióta vagy!

1989 decemberében folyamatosan nőtt a balesetek száma Victoria állam útjain, 776-an haltak meg balesetekben. Húsz évvel később ez a szám már csak 303 fő volt, a TAC ezt saját sikerének is könyveli. 2009 karácsonyára, első reklámfilmjük megjelenésének 20-ik évfordulója kapcsán kiadtak egy montázst az eddigi klippekből, húsz év sokkoli felvételei az REM - Everybody Hurts című dalára. Országtól független az üzenet.

Ez a kampány azt a célt szolgálja, hogy az emberek újra véssék emlékeikbe: vezessenek biztonságosan! Ha látják, hogy milyen trauma éri a veszteség mellett az embereket, családokat, talán jobban meggondolják az autóvezetők, hogy egy-egy pohár után kocsiba ülnek-e, figyelmetlenek-e stb.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!