Video

2011.01.21. 12:51

Markolóval vitték el az elnök Ferrariját

Széthordja a feldühödött nép a tunéziai exelnök javait, legutóbb egy Ferrari 599-est emelt villáira egy markolós, hiszen a nép pénzéből lett vásárolva az autó, így inkább visszavette.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

A bukott államfő, Zin el-Abidin ben Ali által vezetett párt összes ingó és ingatlanvagyonát visszaadják az államnak az átmeneti kormány ígéretének alapján. Ben Ali január 14-én menekült az országból, de azóta is mindennaposak a tüntetések. Az elégedetlenkedők az elnyomás és a korrupció jelképének tekintett RCD betiltását, valamint az átmeneti kormány lemondását követelik. Az a fő kifogásuk, hogy a megbukott rendszer túl sok vezető politikusa kapott helyet a régi-új miniszterelnök, Mohammed Gannúsi vezette kabinetben.

Az ingóságok "visszavételébe" a nép is besegít, mint például az alábbi felvételen látható markolót vezető férfi, aki a nép pénzén vásárolt elnöki Ferrari 599-est felemelte munkagépével, és elvitte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!