világbajnoki selejtező

2018.08.28. 21:39

Elkezdte a felkészülést a magyar férfi kosárválogatott

Megkezdte a felkészülését a szeptemberi világbajnoki selejtezőkre a magyar férfi kosárlabda-válogatott bő kerete.

Tóth Gábor

Edzésben. A körmendi Ferencz Csaba (háttal) és a fehérvári Filipovity Marko gyakorol

Fotó: MTI/Ujvári Sándor

– Most Európa legjobb 24 csapata között vagyunk, és szeretnénk a nehéz selejtezőcsoportban a lehető legjobban szerepelni, akár a továbbjutást megcélozni.

De a fő célunk továbbra is az, hogy egy stabil, jól szervezett, jó magyar válogatottat alakítson ki a kapitány és csapata – hangsúlyozta nyilvános edzést követő sajtótájékoztatón Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetésének elnöke, Szalay Ferenc.

– A selejtezőcsoportban mindenki egyforma eséllyel indul, habár az olasz, a litván és talán a horvát csapat előttünk van papíron, de nem kell megijedni senkitől sem. Tökéletesek a felkészülési lehetőségeink, és mindenképpen bizakodom, mert jók az esélyeink a továbbjutásra

– közölte Ivkovics Stojan szövetségi kapitány.

Edzésben. A körmendi Ferencz Csaba (háttal) és a fehérvári Filipovity Marko gyakorol
Fotó: MTI/Ujvári Sándor

A második selejtezőkör szeptember 14-én Hollandia ellen, idegenben kezdődik, majd három nappal később Debrecenben az olasz válogatott lesz az ellenfél, december 2-án a fővárosi Tüskecsarnokban Hollandiát fogadják a magyarok. A horvátok elleni visszavágót pedig február 25-én, hétfőn, Szombathelyen rendezik.

A selejtező első szakaszából az Ivkovics-legénység júliusban Litvánia és Lengyelország mögött a C csoport harmadikjaként jutott tovább a kvalifikáció második szakaszába. Ott a D jelű négyes első három helyezettjével, a horvátokkal, az olaszokkal és a hollandokkal került össze. Az így kialakult J jelű hatosból a legjobb három jut majd ki a jövő szeptemberi, kínai világbajnokságra.

A J csoport állása (a csapatok magukkal hozták az első szakasz eredményeit): 1. Litvánia 12 pont, 2. Olaszország 10, 3. Lengyelország 9, 4. Hollandia 9, 5. Horvátország 9, 6. Magyarország 9.

A magyar válogatott bő kerete: Ruják András (Paks), Allen Rosco (Simane Susanoo Magic/japán), Keller Ákos (Pau-Lacq-Orthez/francia), Wittmann Krisztián (KTE), Juhos Levente (Szeged), Vojvoda Dávid (Szolnok), Kovács Péter (Szolnok), Benke Szilárd (Szolnok), Somogyi Ádám (Aquimisa Laboratorios Zamorano/spanyol), Takács Milán (Alba), Golomán György, Ferencz Csaba (Körmend), Horti Bálint (Pécs), Molnár Márton (KTE), Meleg Gergő, Perl Zoltán (Movistar Estudiantes/spanyol), Filipovity Marko (Alba), Eilingsfeld János (Paks), Karahodzic Kemal (KTE), Váradi Benedek (Falco), Govens Darrin (Tsmoki Minsk/belorusz).

Információink szerint „veterán” Ferencz Csaba pénteken, a sérülésből lábadozó Váradi Benedek pedig szerdán vissza is tér klubcsapatához. TG

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!