Ifjúsági olimpia

2018.10.14. 21:41

Doma a negyedik helyen

Hétfőn befejezik versenyüket a kalapácsvetők a III. nyári ifjúsági olimpián. Doma Benedek a negyedik, Rajczi Bianka a 13. helyről várja a folytatást. Az ökölvívó Hámori Luca is hétfőn lép szorítóba.

HE

Németh László edző tanácsait hallgatja Doma Benedek, aki az előkelő negyedik helyről várja a hétfői folytatást Fotó: Lengyák György

Az ötórás időeltolódás miatt pénteken lapzártánk után derült ki, hogyan szerepelt a Szombathelyi Dobó SE két atlétája az ifjúsági olimpia kalapácsvető-versenyeinek első napján. Előbb a 16 lány lépett dobókörbe és dobott három­kilós kalapáccsal négy sorozatot. Köztük Rajczi Bianka, aki egy visszalépés miatt utólag kapott kvótát, és 60,55 méteres egyéni csúcsával az utolsó előtti volt a rajtlistán. Bianka bizonyára nagyon izgult, mert az első két dobása érvénytelen lett. A harmadik körben viszont már volt eredménye, 56,68 méter. Utolsóra tovább javított – 58,20 méterre –, ezzel a papírformánál jobb, a 13. helyen zárta az első versenynapot. A fiúknál az ötkilós kalapáccsal elért 75,76 méteres legjobbjával Doma Benedek ötödik volt a rajtlistán. Utolsóként szólították; az első kísérlete nem volt érvényes, a második sorozatban elért szerény, 67,61 méterével pedig még csak a tizedik helyre tudott besorolni. Harmadikra azonban erre több mint hat métert rátett Németh László és Németh Zsolt tanítványa, a 73,79-dal pedig rögvest a negyedik helyre ugrott. Az utolsó dobást nagyon akarta hajtani, de végül a hálóban kötött ki a kalapács. Így is a lehető legjobb pozíciót foglalta el, hiszen az előtte álló három versenyzőnek jóval 80 métert feletti a legjobbja, Benedeknek 3,70 métert kellett volna javítani egyéni rekordján, hogy eggyel feljebb léphessen. A teljesen újszerű kiírás szerint végeredményt csak még egy ugyan­ilyen verseny után hirdetnek. A kalapács­vető lányok magyar idő szerint hétfőn 19.05, a fiúk 21 órakor kezdenek. A versenyzők egyes fordulókban elért legjobb eredményének összege határozza majd meg a végső sorrendet.

Németh László edző tanácsait hallgatja Doma Benedek, aki az előkelő negyedik helyről várja a hétfői folytatást Fotó: Lengyák György

Vasárnap megkezdődtek az ökölvívóversenyek is Bue­nos Airesben. Az egyetlen magyar résztvevő, a kőszegi Fitt-Box Ökölvívó Egyesület szabad kártyásként meghívott versenyzője, Hámori Luca azonban hétfőn lép először szorítóba. A lányoknál súlycsoportonként csupán heten indulhatnak. A négy közé jutásért egyiküknek – az 57–60 kg-ban egy thaiföldi lánynak – nem kell bokszolnia. Varsányi Áron tanítványa hazai, argentin ellenfelet kapott a negyeddöntőben – akivel magyar idő szerint 18 órakor csap össze.

A magyar 15–18 éves sportolók továbbra is sziporkáznak Buenos Airesben. Már 12 arany-, öt ezüst- és három bronzérmet számlálnak úgy, hogy a vegyes csapatversenyekben elért helyezések (eddig két arany és egy ezüst) a hivatalos éremtáblába nem számítanak bele.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!