kosárlabda

2018.11.02. 18:42

Idegenben a Körmend – Jászberényben térhet vissza a kispadra Constantinides

Idegenben lép pályára az Egis Körmend kosárcsapata a hazai bajnokság 6. fordulójában. A vasi együttes Jászberényben meccsel vasárnap este (18.00), a kispadon már ott lesz Antonis Constantinides vezetőedző, aki eltiltása miatt kénytelen volt kihagyni egy hónapot.

Tóth Judit

Antonis Constantinides vezetőedző (középen) egy hónap (kényszer)szünet után lehet újra csapata mellett bajnoki mérkőzésen Fotó: Szendi Péter

Hazai pályán eddig hibátlan az Egis Körmend kosárcsapata, idegenben azonban van javítanivalója. A piros-feketék saját közönségük előtt nyertek az Alba Fehérvár, a Sopron KC és a Kecskemét csapata ellen, Debrecenben és Pécsett azonban vereséget szenvedtek. Most egy újabb idegenbeli szereplés vár a vasiakra. Nikola Lazics együttese eddig három vereséget gyűjtött be (Pécs, Alba Fehérvár, ZTE). De két győzelem is van a jászberényi tarsolyban, ezeket a DEAC és az Atomerőmű ellen szerezte az alföldi gárda. Változás is történt a közelmúltban az együttesnél: mivel a jászberényi irányító, Remon Nelson Achilles-ín-szakadást szenvedett két hete az Alba elleni találkozón, több hónapos kihagyás vár rá, pótlását gyorsan meg kellett oldani. A sérült játékos helyére néhány napja új kosaras érkezett Damier Erik Pitts személyében, aki a Körmend ellen debütál.

Antonis Constantinides vezetőedző (középen) egy hónap (kényszer)szünet után lehet újra csapata mellett bajnoki mérkőzésen Fotó: Szendi Péter

A körmendi együttesnek magabiztosságot adhat, hogy újra a vezetőedző, Antonis Constantinides dirigálja a csapatot a kispadon. A tréner egy hónapos eltiltása október 31-én járt le.

– Vasárnap reggel indulunk Jászberénybe, természetesen a győzelemért. Szeretnénk megszakítani a rossz idegenbeli sorozatunkat. Tisztában vagyunk azzal, hogy a Jászberény veszélyes csapat, különösen hazai pályán. Centereik, Pantelics és Alekszandrov nagyon erősek. A merítési lehetőségük talán valamivel kisebb, mint a miénk, de nem szabad elfelejteni, hogy rutinos, tapasztalt játékosaik

vannak. Nem is beszélve edzőkollégámról, Nikola Lazicsról, aki egy nagyon képzett, sokat látott szakember. A legfontosabb, hogy a mi akaratunk érvényesüljön és hibákra kényszerítsük ellenfelünket – mondta Constantinides.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!